piers z kurczaka
brokuly lub kalafior
marchewka
moze byc seler naciowy
cukinia
czosnek
olej
przecier pomidorowy
sol
pieprz
Piers z kurczaka umyc i pokroi w kostke.Warzywa umyc,obrac i pokroic.Na rozgrzany olej wrzucic piers z kurczaka.Jak zetnie sie bialko,wymieszac,dodac warzywa i przykryc.Podlac odrobina wody(niezbyt duzo,poniewaz warzywa puszcza wode).Jak warzywa beda miekkie,dodac przecier pomidorowy,zagotowac.Po zdjeciu z gazu,dodac czosnek przecisniety przez praske.Swietnie smakuje z makaronem,ryzem.Podstawowa zaleta robi sie naprawde szybko.Smacznego
brokuly lub kalafior
marchewka
moze byc seler naciowy
cukinia
czosnek
olej
przecier pomidorowy
sol
pieprz
Piers z kurczaka umyc i pokroi w kostke.Warzywa umyc,obrac i pokroic.Na rozgrzany olej wrzucic piers z kurczaka.Jak zetnie sie bialko,wymieszac,dodac warzywa i przykryc.Podlac odrobina wody(niezbyt duzo,poniewaz warzywa puszcza wode).Jak warzywa beda miekkie,dodac przecier pomidorowy,zagotowac.Po zdjeciu z gazu,dodac czosnek przecisniety przez praske.Swietnie smakuje z makaronem,ryzem.Podstawowa zaleta robi sie naprawde szybko.Smacznego
Skomentuj