Odp: Nauka literek
Wyklejanki, pisanie na tablicy, uczenie różnych wierszyków lub piosenek. Są też fajne gry edukacyjne. W internecie jest mnóstwo przydatnych sposobów.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nauka literek
Collapse
X
-
-
Córcia uczy sie literek poprzez przyklejanie jednej na tablicy. Taka literka jest zawieszona na tablicy przez tydzień albo dwa i koło niej są przypiete przedmioty na tą literę w ten sposób mała zapamiętuje litery
Leave a comment:
-
No my uczyliśmy się poprzez zabawę. Prawie każda zabawka ma literki A B C , a później pokazujemy - ja piszę literkę z i szukamy co zaczyna się na z.
Leave a comment:
-
Napisane przez mikaa997 Pokaż wiadomośćMyślę, że można samemu jakieś ułożyć np:
Literka A rozpoczyna Alfabet cały,
Na literkę A jest np. Aligator mały
Leave a comment:
-
-
Napisane przez Lara5 Pokaż wiadomośćA znacie jakieś rymowanki tak żeby dziecko skojarzyło sobie daną literkę z czymś Szukam i znaleźć nie mogę
Literka A rozpoczyna Alfabet cały,
Na literkę A jest np. Aligator mały
Leave a comment:
-
A znacie jakieś rymowanki tak żeby dziecko skojarzyło sobie daną literkę z czymś Szukam i znaleźć nie mogę
Leave a comment:
-
Tablica na której dziecko może sobie ustawiać cyfry i literki jako magnesy na lodówkę to super pomysł
Leave a comment:
-
-
Synek zaczął pisać literki ale jak pisze to od końca Taki jakiś sobie
system pisania wyćwiczył że trudno mu pisać od góry :/ Chociaż mówię i powtarzam to nic nie skutkuje :/
A z CzuCzu mamy te puzle z liczbami Córeczka je lubi bardzo
Leave a comment:
-
Tablice sa fajne podobnie z magnesami, polecam zestawy Czu czu które nie tak dawno było mozna otrzymać wymieniając opakowania po lubisiach.
Są tam nei tylko Literki ale równeiż ciekawe zadania dla maluchów wspomagające naukę
Leave a comment:
-
My mamy tablicę od roku taką z,, biedronki" dwustronną z jednej strony do pisania z drugiej do przyklejania literek magnesów i bardzo dobrze się sprawdza. Mała przypina magnesy, a z drugiej strony próbuje napisać daną literkę
Leave a comment:
-
-
tablica jest fajna ale dla starszych dzieci, bo te kredy które są to strasznie się pylą a stabilność samych tablic pozostawia wiele do życzenia, ale magnesy i ja zamierzam kupić
Leave a comment:
-
Do nauki literek na pewno sprawdzi się też tablica po której można pisać kredą a z drugiej strony przyczepiać właśnie magnesy. Przy okazji można pobawić się w szkołę
Leave a comment:
-
-
hehe notuj notuj, bo jak zacznie dreptać, to potem notatki jak znalazł, no i jak by nie patrzył nowe zabawy
Leave a comment:
-
O dziękuję to też sobie zanotowałamw przyszłości uwzględnimy to na naszej liście zakupów dla Szymka
Leave a comment:
Leave a comment: