Odp: Jadłospis - 6 miesiąc
Piure marchewkowe - przepis
Składniki
40 dkg marchwi
łyżeczka oleju słonecznikowego
dwie łyżki wody
Przepis
Marchewki umyć, obrać i pokroić w cieńkie krążki. Olej podgrzać na patelni lub w garnuszku i dodać marchewkę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Powoli dodawać wodę jednocześnie mieszając intesywnie, tak by utworzyło się jednolite piure.
Piure marchewkowe - przepis
Składniki
40 dkg marchwi
łyżeczka oleju słonecznikowego
dwie łyżki wody
Przepis
Marchewki umyć, obrać i pokroić w cieńkie krążki. Olej podgrzać na patelni lub w garnuszku i dodać marchewkę. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Powoli dodawać wodę jednocześnie mieszając intesywnie, tak by utworzyło się jednolite piure.
Skomentuj