Dziewczyny jakie najbardziej zabiegi lubicie robić u kosmetyczki? co polecacie? ja ostatnio byłam na pedicurze taką fajną maszynką a nóżki mam jak nowe
No ja tam lubie oczywscie robic sobie.. pazury przez cala ciaze nie robilam sobie akryli, bo przeszkadzal mi zapach.. a teraz nie moge sie doczekac. Oczywiscie dlugosc odpowiednia dla Mamy.. zeby Dzidzie nie pokaleczyc.
A tak to lubie jeszcze parafinke na dlonie przy manicurze. Taka fajna skora potem gladziutka na dloniach
Wstyd się przyznac, ale jakoś do kosmetyczki nie chadzam. Ostatnio, kilka lat temu robiłam zabieg mikrodermabrazji i efekt był taki sobie, może powinnam wykupć kilka zabiegów? Ale kto ma na to czas.
Mikrodermabrazja wykonana jednorazowo jest jak zwykły peeling tylko trochę dokładniejszy. Żeby uzyskać lepszy efekt (poprawę wyglądu i stanu skóry) często wykonuje się ją w serii lub łączy z innymi zabiegami np. kwasami, mezoterapią czy sonoforezą. Ja bardzo lubię mikrodermabrazję, stosują ją jako metodę oczyszczania skóry (szczególnie z zaskórników otwartych).
Ja lubię mikrodermabrazję, peeling kawitacyjny i sonoforezę, zabiegi kwasami - bo po tego typu zabiegach widać efekt. Bardzo lubię też maskę algową (plastyczną) to chyba mój ulubiony rodzaj masek.
Ja miałam i to wiele razy. Regularni chodzę w okresie jesieni oraz wiosny. Przetestowalam wiele zabiegow kosmetycznych, ale ten właśnie sprawia,że moja skora nabiera najlepszej świeżości. Poza tym mam skłonność do robienia się wągrów i pryszczy a zabieg sprawia,ze stają się one o wiele mniej widoczne .
Pamiętaj jednak,że zabieg ten nie jest polecany dla osób z aktywnym trądzikiem. Jeśli masz żywe , ropne krosty to wszystko może Ci się jeszcze bardziej zaognić.
Możesz sobie poczytać o tym na tej stronie: http://www.laserdelux.pl/blog/kiedy-...dy-specjalisty
Ostatnio byłam na domykaniu naczynek na twarzy. Nie znoszę tego zabiegu, boli jak cholera, jakby mi ktoś igiełki wbijał w twarz, ale mam sporo popękanych naczynek więc nic na to nie poradzę, żadne kremy na to nie pomogą, tylko laser.
Skomentuj