Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szyszki

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    szyszki

    0,5 kg krówek
    1/2 kostki margaryny
    3 łyżki kakao


    Krówki roztopić razem z margaryną, dodać kakao, mieszać do uzyskania w miarę
    gładkiej masy. Lekko przestudzić (10 minut) wsypać ryż preparowany (około 120
    gram) - dokładnie wymieszać. Zwilżonymi zimną wodą dłońmi formować szyszki.
    Dzieci od 2 lat moga juz lepic
  •    
       

    #2
    Mmmmmm...... kurcze aż mi ślinka pociekła
    Pamiętam ten przysmak z najmłodszych lat
    Tylko to kakao mnie irytuje, wydawało mi się, że to były
    same krówki i ryż. Ale wypróbuję ten przepis

    Skomentuj


      #3
      Ciekawe, ale i kaloryczne... mniam! Ale i sporo zabawy przy tym jest pewnie!

      Skomentuj


        #4
        Odp: szyszki

        O to coś dla mnie. Pamiętam, że w podstawówce na dzień kobiet chłopcy z klasy zawsze kupowali dziewczynom szyszki.

        Skomentuj


          #5
          Odp: szyszki

          Ja jakoś za szyszkami nigdy nie przepadałam. Zawsze w sklepiku szkolnym były, ale ja wolałam zakupić coś innego.

          Skomentuj


            #6
            Odp: szyszki

            Sprawdzony, zawsze wychodzą:
            Szyszki
            • 1/2 kg krówek (miękkich i ciągnących)
            • 1/2 kostki margaryny "Kasia"
            • 2 łyżki kakao
            • 12-15 dag ryżu preparowanego
            Przepis: Krówki rozpuścić na małym ogniu. Dodać margarynę i kakao. Wszystko rozpuścić na jednolitą masę.
            Wsypać ryż preparowany, wymieszać. Formować szyszki.

            Skomentuj


              #7
              Odp: szyszki

              Napisane przez wyakin Pokaż wiadomość
              Sprawdzony, zawsze wychodzą:
              Szyszki
              • 1/2 kg krówek (miękkich i ciągnących)
              • 1/2 kostki margaryny "Kasia"
              • 2 łyżki kakao
              • 12-15 dag ryżu preparowanego
              Przepis: Krówki rozpuścić na małym ogniu. Dodać margarynę i kakao. Wszystko rozpuścić na jednolitą masę.
              Wsypać ryż preparowany, wymieszać. Formować szyszki.
              Uwielbiam te szyszki. Mam taki sam przepis, ale wole używać margarynę mleczną . A krówki to obowiązkowo nasze sycowskie muszą być.

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                Odp: szyszki

                A ja używam tylko tych z Wedla, według mnie to są najlepsze krówki na rynku. Ale smak to rzecz gustu

                Skomentuj


                  #9
                  Odp: szyszki

                  Napisane przez wyakin Pokaż wiadomość
                  A ja używam tylko tych z Wedla, według mnie to są najlepsze krówki na rynku. Ale smak to rzecz gustu
                  Ja mówię ze te nasze sycowskie bo to nasze regionalne, które są u nas praktycznie w każdym sklepie.

                  Skomentuj


                    #10
                    Odp: szyszki

                    Napisane przez teresa211186 Pokaż wiadomość
                    Ja mówię ze te nasze sycowskie bo to nasze regionalne, które są u nas praktycznie w każdym sklepie.
                    Wiem o których mówisz, u nas teraz bardzo ciężko je dostać, natomiast kiedyś były najpopularniejsze. W ich fabryce moja ciocia nawet pracowała i nam dzieciom ciągle przynosiła. A teraz to za nic ich nigdzie nie mogę spotkać.

                    Skomentuj

                           
                    Working...
                    X