Odp: sekretny składnik naleśników
Też słyszałam , że podobno wychodzą naleśniczki bardzo pulchne , jak doda się białą oranżadę. Sama jeszcze nie próbowałam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
sekretny składnik naleśników
Collapse
X
-
-
zeby naleśniki były pulchne mozna proszku do pieczenia troszkę dorzucic
Leave a comment:
-
A ja czasem w nalesniki wkładam takie nadzienie:
podsmażam kiełbaskę ,pieczarki z jajecznicą (składniki do wyboru jak kto lubi) a następnie nakladam na nalesnik i zawijam go na pół ;układam np.dwa na talerzu i po plastrze sera żółtego i odrobina ketchupu ;zapiekam w mikrofali.Tanie i pyszne
Leave a comment:
-
-
Aninka mleko oprócz wody też się dodaje. No jak to
naleśniki bez mleka Chodzi o to, żeby dodać też wodę
wtedy ciasto nie jest takie twarde.
A tutaj dziewczyny sugerują żeby zamienić wodę zwykłą na
mineralną landrynkową
Ja ubijam pianę i taką sztywną dodaję do ciasta naleśnikowego (jajek używam
dość dużo bo czasem nawet 6).Wychodzę pyszne i również pulchne.
A jak nadziewam serem to jeszcze przed podaniem podsmażam na patelni.Last edited by colleen; 19-10-2008, 12:27.
Leave a comment:
-
Ciekawe Trzeba bedzie sprobowac
To ma by ta landrynkowa w smaku tak ?
Leave a comment:
-
-
Inaczej... czyli jak? Bo to trochę tajemnicza odpowiedź Ale pomysł fajny
Leave a comment:
-
Guest repliedRobiłam....potwierdzam smakują inaczej
Leave a comment:
-
-
Brzmi... ciekawie, ale i trochę niewiarygodnie... Ale skoro to tajemny składnik, to warto spróbować pewnie takich magic naleśników!
Leave a comment:
-
nie nie mam na myśli zwykłą wodę zamieniam ją na oranżadę. Naleśniki mają inny smak i są pulchne
pozdrawiam
Leave a comment:
-
-
sekretny składnik naleśników
do ciasta naleśnikowego zamiast wody dodajcie białą oranżadę...zobaczycie rewelacjaTagi: Żaden
Leave a comment: