Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przepis na Pomidorową

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Przepis na Pomidorową

    - 3 litry wody
    - 1 puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
    - 1 skrzydło z indyka i 1 pałka (może być jakieś inne zamienne mięso np kurczak)
    - 2 cebule
    - 3 pory (tylko białe części)
    - 3 duże marchewki
    - 1 seler
    - 1 pietruszka
    - 4 kostki rosołowe
    - sól, cukier, pieprz
    - 1 łyżka masła łub margaryny
    - 1 duża łyżka mąki
    - duża garść posiekanej zieleniny (bazylia, natka pietruszki, tymianek)
    - makaron

    Sposób przyrządzenia:

    Najpierw wstawiamy wodę z mięsem i gotujemy przez 30 minut. Potem wrzucamy obraną i pokrojoną, marchewkę, seler, pietruszkę oraz 3 kostki rosołowe. To wszystko gotujemy 1godzinę. Cebulę kroimy w kostkę, pory w półplasterki, musimy je zeszklić razem na tłuszczu z masła lub margaryny. Pomidory rozgniatamy widelcem i razem z zalewą dodajemy do cebuli i porów. Dusimy na małym ogniu około 15 minut. Potem przecieramy przez sito i doprawiamy solą, cukrem oraz pieprzem. Następnie wlewamy przecier do garnka z mięsem i warzywami. Dajemy jeszcze zupie jakieś 20 minut i w tym czasie gotujemy makaron. Kiedy makaron już jest gotowy zagęszczamy zupę odrobiną mąki. Wsypujemy łyżkę mąki do szklanki i mieszamy z ZIMNĄ wodą. Kiedy dokładnie już wymieszamy wlewamy do zupy przez małe sitko, aby uniknąć "kluch" z mąki. Po 5 minutach gotowania od dodania mąki możemy przystąpić do konsumpcji zupy. Smacznego
    historiekuchenne.paclan.pl/

    #2
    Odp: Przepis na Pomidorową

    Robię praktycznie według takiego samego przepisu. Wychodzi bardzo smaczna zupka. Polecam wypróbować, co warto.

    Skomentuj

           
    Working...
    X