- 2/3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
Żółtka oddziel od białek. Ubij pianę z białek, pod koniec ubijania dodaj cukier. Pianę ostrożnie połącz z żółtkami. Porcjami dodawaj mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj całość. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozlewaj małe kółeczka z biszkoptowej masy. Piecz w temperaturze ok. 180 st., aż biszkopty się ładnie zarumienią. I gotowe!
- 1/2 szklanki cukru
- 3 jajka
Żółtka oddziel od białek. Ubij pianę z białek, pod koniec ubijania dodaj cukier. Pianę ostrożnie połącz z żółtkami. Porcjami dodawaj mąkę i bardzo delikatnie wymieszaj całość. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozlewaj małe kółeczka z biszkoptowej masy. Piecz w temperaturze ok. 180 st., aż biszkopty się ładnie zarumienią. I gotowe!
Skomentuj