Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gołąbki

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    #16
    Odp: Gołąbki

    ja robię zwyczajnie, ostatnio jak się zapędziłam to zamiast pół na pół zrobić farsz to wyszły mi bardziej miesne i troszkę zbyt suche, ale mąż zachwycony

    Skomentuj


      #17
      Odp: Gołąbki

      robię do gołąbków sos pomidorowy z cebuli i koncentratu pomidorowego. Cebulę podsmażam na maśle dodaję do wywaru wraz z koncentratem. Póżniej wszystko blenderuje i doprawiam przyrawami

      Skomentuj


        #18
        Odp: Gołąbki

        Sos do gołąbków zazwyczaj robię zwyczajny z koncentratu, ale bywają wyjątki:
        Sos do gołąbków
        Można go zrobić z pieczarkami i ogórkiem kiszonym lub tylko z pieczarkami.
        • cebula duża;
        • 30-50 dkg pieczarek;
        • 1-2 ogórki kiszone;
        • przecier pomidorowy;
        • 1-2 łyżki mąki;
        • sos sojowy;
        • przyprawy: vegeta, papryka słodka i ostra, sól, pieprz.
        Na oleju udusić cebulę pokrojoną w półkrążki z łyżeczką vegety, dodać pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażyć i przełożyć do garnka. Wszystkie składniki zalać wodą (tyle, ile ma być sosu, ok 1 litr wody) i zagotować, dodać ogórki pokrojone w cienkie paseczki i dodać 3 spore łyżeczki przecieru pomidorowego. Doprawić przyprawami i dodać 2-3 łyżki sosu sojowego. Na końcu zagęścić mąką rozrobioną w niewielkiej ilości wody i ewentualnie słodką śmietanką lub mleczkiem do kawy.

        Skomentuj

               
        Working...
        X