Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ryba na wigilijny stół

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • colleen
    replied
    Goplana a napisz proszę, potem te śledzie trzymasz nadal w zalewie?
    przekładasz do słoika. Jak je potem trzymasz?
    A one w smaku są bardziej kwaśne/słone czy jednak słodkie od tych
    warzyw?
    Przepis bardzo mi się podoba, ale ja wole śledzie bardziej kwaśne,
    octowo-olejowe

    Aha i jeszcze jedno, w przepisie jest 2 szkl płynu (olej+ocet+woda)
    czy 1kg śledzi zmieści się w tej zalewie ?
    Last edited by colleen; 12-12-2008, 11:11.

    Leave a comment:

  •    
       

  • Goplana
    replied
    Tak.Jak juz sie zagotuje ta zalewa czyli po ok 5 minutach ( zalezy na jakim gazie ) to dodaje sie tylko cienko pokrojona marchew i cebule wraz z ryba.
    Dla mnie pycha

    Leave a comment:


  • patiew
    replied
    goplana to te wsztkie skladniki gotujesz w jednym garnku??

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Hehe u nas tez karp be
    W tym roku spedzamy wigilie u moich rodzicow - ale sie ciesze

    A i podam Wam przepis na super sledzie -super latwy i szybki

    Sledzie zielone 1 kg
    Ocet 1/2 szklanki
    Olej 1/2 szklanki
    szklanka wody
    Cukru 3 łyzki
    Sol łyzka
    Marchew 1 szt
    Cebula 3 szt
    Ketchup pikantny 4 łyzki
    Ziele angielskie
    Lisc laurowy

    Marchew pokroic w plastry, cebule w polplastry.Zalewę gotować ok. 5 minut. Śledzie umyć. Pociąć w kawałki i wrzucic wraz z jarzynami do gotującej zalewy. Gotować ok. 6-7 minut. Odstawić na noc.

    Leave a comment:


  • colleen
    replied
    U mnie też nikt karpia nie lubi, więc robię pstrągi w migdałach
    z cytryną

    Leave a comment:


  • patiew
    replied
    u nas filet bo karpia nikt nie lubi

    Leave a comment:


  • iwona_be
    replied
    Ja przygotuje jak zwykle rybe po grecku bo wszyscy ja lubia , karpia smazonego, salatke z tunczyka no i sledzie na 3 sposoby . Jak macie jakies ciekawe przepisy to dzielcie sie nimi to moze jeszcze cos zrobie

    Leave a comment:

  •    
       

  • koniczynka
    replied
    U nas koniecznie karp- smażony z solą i mąką to tradycja nigdy tego nie zmienię

    Leave a comment:


  • pieczulka
    replied
    karp nadziewany pieczarkami w smietanie jak ktos chce przepis to go podam, ale musze najpierw mame scignac. ale ogolnie pieczarki,cebulka bulka do brzucha ,zaszyc, piec a na koniec zalac smietana i gotowe

    Leave a comment:


  • patiew
    replied
    ja ostanio robila kisiel i mim za drguim razem wyszedl

    Leave a comment:

  •    
       

  • majajula
    replied
    tego nie da sie zepsuć

    Leave a comment:


  • patiew
    replied
    sprobuje tylko gorzej jak nie wyjdzie i nie bede miala ryby na swieta

    Leave a comment:


  • majajula
    replied
    można i tak i tak
    kto jak woli

    często zamiast ryby daje pierś kurczaka
    ale to już nie na wigilję

    Leave a comment:


  • patiew
    replied
    i sie z chlebem je czy jako slataka taka? moze sprobuje

    Leave a comment:


  • majajula
    replied
    Napisane przez patiew Pokaż wiadomość
    ale ta ryba to w kawalakach takich malych?
    tak 1cm/1cm lub 2cm/2cm

    Leave a comment:

       
Working...
X