Hmmm ... jak wlozysz mieso do wrzatku to sie zetnie po gorze i nie odda tyle smaku bulionowi.
Ja wrzucam miecho do zimnej wody i gotuje na delikatnym ogniu, czasem cosik sie zrobi ale zbieram sitkiem i wsio gra A i jak dolewam wody do zupy to obowiazkowo lodowata
Lulaby nie popadajmy w przesade - tamten watek jest wciaz otwarty, odswiezanie watku to nie grzech
Sama bede musiala zapodac tam cos nowego bo sie obijam.
Lulaby nie popadajmy w przesade - tamten watek jest wciaz otwarty, odswiezanie watku to nie grzech
Sama bede musiala zapodac tam cos nowego bo sie obijam.
Goplana, ja żartowałam Któraś z forumowiczek napisała w wątku ,szczera prawda' że nie lubi jak nowi użytkownicy odkopują stare tematy, ale przypomniało mi się, że jej chodziło o takie z czynną wymianą zdań.
A o nowe przepisy poproszę, ja bardzo lubię cos nowego w kuchni zrobić, czy skorzystać z jakiś kulinarnych nowinek, więc z takich tematów się tylko cieszę
Robiłam tez te a'la kotleciki z piersi kurczaka z majonezem
Bardzo smakowały Coś innego i pychotka, a taki banalny przepis i ze składników które zazwyczaj zawsze są w domu Dzięki.
Froch, po to te watki kulinarne są Założone przez Ciebie też już mi się przydały, bo zarówno w "pysznościach na roczek", jak i w "szybkie tanie zjadliwe" są bardzo fajne i PROSTE, a najważniejsze sprawdzone i polecane przepisy. A ja uwielbiam coś robić PIERWSZY RAZ i potem sprawdzać jak smakuje
lullaby ja placek z przepisu Goplany (tanie.łatwe,zjadliwe)to dziś poraz 5 upiekłam,nie wspomnę,że składniki znam na pamięć...a wszyscy sie zachwycają jaki dobry...
Ja go chyba też w końcu zrobię, tylko trochę nie mam odwagi, czy mi sie to nie rozleci wszystko, ale co tam, spróbuję
Sorry, bo chyba trochę przekręciłam nazwę Twojego wątku, ale wiemy o co chodzi
.....też jest szybkie...
polecam to ciacho tanie i szybkie w robieniu.tylko przeczytaj dokladnie póxniej w wątku co pisze o tym placku.a z resztą jak będziesz miała pyt.to pisz
kobietki kupilam kapuste kiszona, tyle ze sama. co wy do niej dodajecie poza marchewka??
jeszcze cos. robilyscie kiedys rosol z indyka?? mam 5 udziakow. z jednego zamierzam zrobic rosol, reszte upiec. tylko boje sie troche ze moze byc niesmaczny
kobietki kupilam kapuste kiszona, tyle ze sama. co wy do niej dodajecie poza marchewka??
jeszcze cos. robilyscie kiedys rosol z indyka?? mam 5 udziakow. z jednego zamierzam zrobic rosol, reszte upiec. tylko boje sie troche ze moze byc niesmaczny
ellaja, do kapusty kiszonej dodaję jeszcze starte jabłko i troszkę cebuli w kosteczke (drobną) , dodaję cukru pół łyżeczki, pieprzu ociupinkę i oliwę z oliwek, albo zwykłą.
co do rosołu: ja nie gotowałam na indyku ale moja koleżanka gotuje za każdym razem,
a upieczone udźce pycha: najpierw obsypuję wegetą, jakimiś ulubionymi ziołami (choć ostatnio sama wegeta, jakiś listek laurowy) zostawiam na kilka godzin, a potem piekę w rękawie.
ostatnio nie mam rękawa, wiec piekę w naczyniu żaroodpornym owinięte w folię (sreberko), które w połowie pieczenia zdejmuję i polewam niewielką ilością rosołku, żeby nie było suche
mój synek uwielbia takiego udźca na kanapce ale do obiadu tez jest super, nawet wczoraj piekłam i mam dzisiaj na kanapki
udźca z indyka do obiadu duszę na patelni, z warzywami - pycha
Skomentuj