Dziewczyny moja córeczka ma 24 dni i ciągle śpi...budzi się na jedzenie, chwilkę się pobawi najczęściej moimi palcami i dalej śpi. Czy Wasze dzieci też tak spały czy długo ta cisza jeszcze potrwa? Przyznam, że teraz jest fajnie bo odpoczywam sobie, ale czasami to się o nią boję.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ciągle śpi
Collapse
X
-
-
Noworodek śpi od 17 do 20 godzin. W pierwszym miesiącu życia maleństwo dopiero przystosowuje się do nowych warunków, dlatego potrzebuje tak dużo czasu na sen. Nie odróżnia nocy od dnia, więc budzi się i zasypia zgodnie z własnym rytmem.
Zobaczysz jeszcze za tym zatesknisz. Czas czuwania powoli bedzie sie wydłuzał wiec spokojnie - wszytsko ok.
-
Napisane przez antalis Pokaż wiadomośćNoworodek śpi od 17 do 20 godzin. W pierwszym miesiącu życia maleństwo dopiero przystosowuje się do nowych warunków, dlatego potrzebuje tak dużo czasu na sen. Nie odróżnia nocy od dnia, więc budzi się i zasypia zgodnie z własnym rytmem.
Zobaczysz jeszcze za tym zatesknisz. Czas czuwania powoli bedzie sie wydłuzał wiec spokojnie - wszytsko ok.
Dokładnie, ja też nie mogłam sie doczekać, kiedy mój skarbuś przestanie tak długo spać. Teraz śpi raz dziennie godzinkę i idzie spać po 22. Ma skończone 15 miesięcyProsimy o 5 gwiazdeczek na zdjecie mojego synka. Odklikam... tylko prosze o wiadomość na priv.
http://www.mamacafe.pl/forum/gallery...p?i=12762&c=46
Dziękuję
Skomentuj
-
-
U mnie znow odwrotnie bylowczesniej czyli jak mial jakis miesiac -poltora spal duzo mniej niz obecnie . Teraz jak ma juz prawie 3 m-ce spi 3-4razy dziennie po ok godzinie ,wczesniej drzemal bo ciezko to nazwac spaniem po 15min i budzil sie radosny
Last edited by iwona_be; 23-10-2008, 14:00.
Skomentuj
-
-
Napisane przez lala82 Pokaż wiadomośćMoja córeczka od początku mało spała. Jak zasnęła to na chwilę i zaraz sie wybudzała. Do tej pory nie przespała ani jednej całej nocy. Myślę więc, że tylko się możesz cieszyć, że masz takie spokojne dziecko.
Skomentuj
-
koniczynka ja się też tak nastawiałam.
Myślałam sobie a będę miała mnóstwo czasu żeby
napisać pracę mgr no bo przecież taki noworodek to
tylko je i śpi. Ale w moim przypadku zapomniałam, że
istnieje coś takiego jak kolkiJak syn nie ucinał
sobie 20 minutowych drzemek to płakał i tak wkółko.
Niestety napisanie pracy musiało poczekać.
Skomentuj
-
-
Napisane przez colleen Pokaż wiadomośćkoniczynka ja się też tak nastawiałam.
Skomentuj
-
-
Moja Majeczka na początku też bardzo dużo spała. Do tego stopnia, że musiałam ją budzić na jedzenie i to nie byle jak tylko musiałam ją rozebrać z pieluszki. A gdy dostawiłam do cycusia natychmiast zasypiała. jedyne pełne czuwanie miała gdy ją kąpaliśmy. Byliśmy z nią nawet u lekarza, który stwierdził, że to dlatego że mała jest wcześniakiem (urodzonym w 35 miesiącu) Tak było do mniej więcej 2 miesiąca. Teraz chciałabym żeby Maja przespała chociaż z godzinkę a tu 20 minutek, 30 minutek i pobudkaMajeczka 27 kwiecień 2008r.
Skomentuj
-
Napisane przez colleen Pokaż wiadomośćkoniczynka ja się też tak nastawiałam.
o mgr nie martw się napiszesz jeszcze
Skomentuj
Skomentuj