dziewczyny - mam dylemat, Amelia boi się mycia włosów pod prysznicem, jak mam jej w tym pomóc by dała sobie tak spłukać włosy? czy rondo mi w tym pomoże? używacie tego podczas mycia włosów? i jakie jest najlepsze - plastikowe sztywne czy miękkie?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
rondo kąpielowe..
Collapse
X
-
-
Odp: rondo kąpielowe..
Mój synek (2,5) nie robi z mycia włosów problemu, ale gdybym to rondo mu założyła, to chyba by mnie utopiłWg mnie jeśłi jest problem z myciem włosków, to warto spróbować tego ronda, o ile maluch dobrze na nie zareaguje... Mój synek to chyba bierze przykład z tatusia - jak się razem kąpią to jeden drugiemu głowę polewa
Zresztą - mam taki przykład - synek ma kuzyna 8 miesięcy młodszego od siebie, który nienawidzi mycia włosów (podobnie jak to opisujecie). Jak jedziemy do nich lub oni do nas przyjeżdżają, to chłopaki kąpią się razem i wzajemnie leją się wodą z wiaderek, konewek, etc po głowach i wtedy wystarczy, że temu małemu przetrze się oczka (mój to jak ryba - nic mu nie przeszkadza, nawet piana na twarzy) i jest ok
Ostatnio nawet żartowali, że będziemy musieli choć raz w tygodniu się odwiedzać, żeby młody bez problemu umył głowę
Skomentuj
-
hej Mamusie, co do ronda to ja nie polecam, ja kupilam ostatnio takie miekkie to za kazdym razem albo spada z glowy jak myje dla Malej na nos, albo Mala sama mi je zdejmuje
Takze nie polecamwydawanie pieniedzy.
No chyba ze dla starszych dzieci moze w wieku 5lat to sie przydaje(ja i w wieku 10 lat nie lubilam jak mi woda do buzi a szczegolnie do oczu leciala:P)
Skomentuj
-
-
Bardzo wiele zależy od tego jak Twoje dziecko podchodzi do kąpieli,tak w ogóle. Ale przy dłuższych włosach rondo kąpielowe bardzo fajnie się sprawdza,wiem że nie ma przy nich awantur podczas mycia. Możesz je kupić w sklepach internetowych,zapraszam również do mnie
Pozdrawiam www.amko.com.pl
Skomentuj
-
-
-
Z moim dzieckiem przeszliśmy długą drogę: od zasłaniania oczu wodą, gąbką, rondem, po obcięcie włosów, pachnące nieszczypiące szampony aż mała sama wyrosła z tej swojej fobii, która już dla mnie stała się męcząca.http://szczepimy.com.pl/akademia-zdr...alego-dziecka/
Skomentuj
Skomentuj