Jak zapobiegacie próchnicy u swoich pociech? Czy jeszcze przed pojawieniem się ząbków czy po? A może już macie za sobą wizytę u dentysty?? Piszcie i dzielcie się doświadczeniem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Próchnica u małego dziecka?:(
Collapse
X
-
-
Kinga ma 2 l. i 5 miesiecy. Na przednich zębach(1 i 2) u góry ma często taki żółtawy nalot, myślałam ze to początki próchnicy.stomatolog powiedział,że gdyby to była próchnica to by nalot nie schodził przy myciu zebów a Kindze schodzi.Jest to prawdopodobnie od jedzenia jakiegoś?? pokarmu. Stomatolog poradził,zeby koniecznie myć zęby 2 x dziennie, wieczorem i na noc juz potem nie dawać nic jeśc i pić (tylko wodę) i myc w południe. z rana nie ma sensu skoro dziecko umyło wieczorem, a przez noc nic nie jadło.
-
No właśnie mój ma taki nalot na jedynkach górnych i dwójkach! ale nie całkiem schodzi podczas myciaon w dodatku nie daje nawet sobie umyć tylko zawsze mam z nim wojnę podczas mycia
boję się co to będzie jak mu się popsują całkiem...ale może to nie pruchnica tylko ten nalot z jedzenia?...podniosłaś mnie na duchu trochę
Skomentuj
-
-
Napisane przez justynaXsanko Pokaż wiadomośćKinga ma 2 l. i 5 miesiecy. Na przednich zębach(1 i 2) u góry ma często taki żółtawy nalot, myślałam ze to początki próchnicy.stomatolog powiedział,że gdyby to była próchnica to by nalot nie schodził przy myciu zebów a Kindze schodzi.Jest to prawdopodobnie od jedzenia jakiegoś?? pokarmu. Stomatolog poradził,zeby koniecznie myć zęby 2 x dziennie, wieczorem i na noc juz potem nie dawać nic jeśc i pić (tylko wodę) i myc w południe. z rana nie ma sensu skoro dziecko umyło wieczorem, a przez noc nic nie jadło.
Skomentuj
-
-
Skomentuj