Mamusie jak czyścicie uszka swoim maluszkom? Wodą z mydłem, spirytusem czy jeszcze jakoś inaczej. Nie wiem jak to robić aby było dobrze. Proszę podzielcie się doświadczeniem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jak czyścicie uszka niemowlakom??
Collapse
X
-
-
Napisane przez izabell1203 Pokaż wiadomośćJa zawsze po kapieli czyszcze wacikami dla dzieci zwilzone troche woda a czasem nie gdyz woda po kapieli w uszkach zostaje
Skomentuj
-
Mnie na studiach uczono mnie by nie czyscic uszek patczkami ktore sluza tylko do czyszczenia malzowiny. Jesli juz to robimy to trzeba sie starac by woskowine wypychac z uszka. I podobno jesli woda naleje sie do uszka podczas kapieli to powinno sie poczekac az wyschnie nie wycierac jej. Ale nie wiem czemu
A do czyszczenai sa specjalne preparaty jak np OTOMER BABY jesli dobrze pamietam.
Skomentuj
-
-
Napisane przez colleen Pokaż wiadomośćJa do przewodu niczego nie wkładam, co jakiś czas
woskowina sama wypada w postaci grudek. To jest naturalny
proces samoczyszczenia, wszelkie grzebaniny w trąbce może
ten proces zakłócić. Więc czyszcze tylko i wyłącznie zewnętrzny
narząd słuchu
Skomentuj
-
-
Ja zawsze po kapieli czyszcze wacikiem zwilzonym woda.Prosimy o 5 gwiazdeczek na zdjecie mojego synka. Odklikam... tylko prosze o wiadomość na priv.
http://www.mamacafe.pl/forum/gallery...p?i=12762&c=46
Dziękuję
Skomentuj
-
Basia101
My teraz zwyczajnie przy kąpieli, ale mój syn ma już 3 lata
Jak był mały to "patyczkami”, ale nie zagłębiałam sięw środku uszka dziecka same się oczyszczają
Skomentuj
-
-
jak czyścicie uszka niemowlakom??
jak czyścicie uszka niemowlakom?? ja próbuję się jakoś zabrać za to ale nie do końca wiem jak, widzę miodek w środku i próbowałam patyczkiem nasączonym solą filzjologiczną to wyciągnąć ale mały marudził przy tym i koniec końców chyba tylko popchnęłam tą wydzielinę dalej... jak wy to robicie?
Skomentuj
-
Skomentuj