Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Atopowe zapalenie skóry..

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Atopowe zapalenie skóry..

U mojego synka lekarka stwierdziła atopowe zapalenie skóry wywołane alergia najprawdopodobniej na jakiś rodzaj pokamru...jednakże z tego co wiem objawem jest głownie zaczerwieniona buzia,która może wyglądać jak "polakierowana"-a Kacperek ma tylko na nóżce pęcherzyki,które niemiłosiernie drapie.Mam maści ,które stosuje według zaleceń lekarza ale boję sie ,że został zle zdiagnozowanyCzy ktoś sie z tym spotkał?i jak to u Was wyglądało?jak długo to może meczyć dzidzię
    Kacper-20.06.2008
  •    

Mamaga tu jest wątek: http://www.mamacafe.pl/forum/showthr...hlight=atopowe

w opcji"szukaj" jest dużo o uczuleniach

Skomentuj

moj sterszy synek tez jest atopowcem... Jak byl maly tak 0k 4 mies zycia sie ujawnila skaza.Pil bebilon pepti potem zwykly bebilon....teraz skonczyl 2 latka pije zwykole mleko. U niego zawsze bylo tak ze szorstka skora byla w stalych miejscach uda lokcie buzia.Kiedys byla zaczerwieniona teraz tylko szorstka.Poza tym zadnych innych objawow nie ma....
      nam pomaga krem Exomega i balsam dla atopowcow Pharmaceris....
      mamaAnia

Skomentuj

Faktycznie jest sporo ...a ja wyszukiwałam tyle ,że w zakładce zdrowie dziecka...bo wydaje mi się ,że właśnie tutaj taki wątek powinien być a nie w pielęgnacji
        Kacper-20.06.2008

Skomentuj

Alergia może mieć różne obiawy.Moja córcia ma czasem taką jedną lub dwie krostki jakby ją komar ugryzł i lekarka stwierdziła że to alergia.Synek miał tylko lakierowane policzki. Dodam jeszcze że córka miała marsz alergiczny,najpierw miała straszne kolki potem wysypki a teraz alergię wziewną i astmę.Bierze Flixotide i Wentolin.

Skomentuj

Witam w klubie mam "Atopików". U mojej córci tak jak w przypadku mamaAnia zawsze była (i jest do tej pory - 3 latka) sucha skóra na nóżkach (uda, łydki), rączkach (łokcie) i w niektórych okresach na buzi. Dość długo karmiłam piersią więc oczywiście musiałam stosować tzw. dietę eliminacyjną. Dosyć to męczące Ostatnio na testach wyszło, że nie ma uczulenia na mleko i faktycznie skóra wygląda duuużo lepiej, więc może rzeczywiście z tego się wyrasta ale o taką skórę trzeba dbać szczególnie. Ja polecam produkty Oilatum, szczególnie emulsję do kąpieli i krem do smarowania

Skomentuj

Working...
            X