Odp: Kiedy do zerówki???
Moja córeczka też ma 4,5 roku i za rok idzie do zerówki, a jak będzie miała 6 latek to pewnie pójdzie do I klasy mimo wszystko. Myślę że się nadaje, bo umie liczyć do 100, pisze już cyferki i wszystkie literki, bardzo się interesuje poznawaniem nowych rzeczy. I wiem że bardzo chciałaby już pójść do przedszkola, poznać więcej koleżanek. Lecz nie zapisywałam jej narazie. Pójdzie za rok, razem z synkiem, który ma obecnie 3 latka.
Chociaż myślę, że to nie do końca dobry pomysł. Według mnie do I klasy powinny iść 7 latki,jak do tej pory. Choć niektóre dzieci,są juz na to gotowe wcześniej. Ale nie każde. Niestety, od nas rodziców nie wszystko zależy...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kiedy do zerówki???
Collapse
X
-
-
nie jestem zachwycona, uważam, że to niepotrzebne zupełnie... (hmmm takie samo zdanie mam o gimnazjach)...
ale cóż jak mus to mus...
będzie trzeba zrobić wszystko, żeby pomoc dzieciom jak najlepiej się przystosować...
Leave a comment:
-
hm...a co wy o tym myslicie dziewczyny??tzn.czy podoba Wam sie ten pomysł??
Leave a comment:
-
Tak jak pisze pamka, rząd zapowiedział, że 6-latki obowiązkowo pójdą do szkoły w 2014 roku, a więc rocznik 2008, ale czy tak rzeczywiście będzie to się przekonamy dopiero.
Leave a comment:
-
-
Z tego co się orientuje i szukałam wiadomości w necie to rocznik 2008 będzie musiał obowiązkowo iść do pierwszej klasy w wieku 6 lat wiec 5 latki obowiązkowo do zerówki...
wklejam artykuł z 01.03.2012
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Leave a comment:
-
Kiedy do zerówki???
Witam!Mam pytanie do rodzicow,którzy są na bieżąco.Choć tak na serrio to nie wiadomo czy w tej kwesti można być na bieżąco,bo chyba w naszym polskim rządzie nie są... Ale do rzeczy:chodzi mi o to,kiedy dzieci(6latki beda MUSIAŁY iść do szkoły,czyli 5 latki do zerówki)Rocznik 2008 miał iść jako pierwszy ponoć obowiązkowo,a teraz coś mi sie o uszy obiło ze jednak nie...Fajnie było by wiedzieć,bo to już za rok ta zeróka miala by być w przypadku mojej córki.Wiecie coś?
Tagi: Żaden
Leave a comment: