Witam, po raz pierwszy udzielam się na tym forum, i bardzo proszę o radę, ponieważ niepokoi mnie zachowanie mojej córeczki.. Moja malutka nie lubi się przytulać
Każda próba przytulenia jej kończy się wyrywaniem i płaczem. Karmię ją w huśtawce albo w pozycji półleżącej, ponieważ na rękach by mi na to nie pozwoliła. Do snu także nie chce się przytulić, woli zasypiać sama, chociaż w ramionach męża też się zdarza, przy mnie to tylko kiedy karmiłam piersią. Kiedy noszę ją na rękach to jest wszystko w porządku, dopóki nie zacznę jej obcałowywać i przytulać do siebie, wtedy także zaczyna się odpychać. Z żalem patrzę jak inne dzieciaczki wtulają się w swoich rodziców, a moja córeczka tego nie toleruje. Czy to jest normalne?? Czasem myślę sobie, że jest to spowodowane tym, że ona jest bardzo ruchliwa, już raczkuje, na pleckach nie poleży bo od razu odwraca się na brzuszek. Ale czy na pewno? Boję się, że zbyt krótko karmiłam piersią (3 miesiące, dokarmiając butelką) i to dlatego nie ma między nami takiej silnej więzi jak być powinna.. Sama nie wiem, to moje pierwsze dziecko i nie wiem co mam myśleć. Pomóżcie proszę

Skomentuj