Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Witam

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• szkudka
    replied
    Odp: Witam

Hej,
    u nas miało być dziś zimno i deszczowo a jest pięknie. Słońce świeci, wprawdzie wiatr trochę dmucha ale długi spacer zaliczyliśmy. Ignaś śpi sobie teraz smacznie - coś ma dziś melodię do spania chłopak
    Wczoraj byliśmy u neurologa i potwierdziło się to, co mówiła kiedyś pediatra. Wszystko jest w jak najlepszym porządku, mam po prostu syna z bardzo spokojnym usposobieniem, niewyrywnego, który wszystko osiągnie w swoim czasie. Mam go jednym słowem zostawić w spokoju
    Na potwierdzenie tego od wczoraj zaczął się przesuwać do przodu po podłodze także są postępy.
    Misia a czemu Ty chodzisz z córcią do neurologa?
    Miłego dnia dziewczyny!

Leave a comment:

•    

• Misia84
    replied

Hej dziewczyneczki

Wiem, wiem, trochę się zaniedbałam z postami, ale mam nadzieję, że się poprawię. Jakoś tak cały czas mam coś do roboty, sama nie wiem kiedy mi cały dzień zlatuje.

Wróciłam z małą od neurologa właśnie i widać poprawę, rehabilitacja już nie jest niezbędna, ale nie zaszkodzi... ufff ale się cieszę szkuda a Ty kiedy do tego neurologa idziesz? Bo nie pamiętam...
    Natalcia od dwóch dni zajada wszystko co jej ugotuję i już przestała być marudna, więc dziąsełka już jej chyba nie bolą od ząbków

mariolajka ja również życzę zdróweczka dla małej!

Słoneczko pięknie świeci, więc zbieramy się na spacerek obowiązkowo

Leave a comment:

• nefry
    replied

szkudka ja kiedyś dawałam z Nestle ale teraz kupuje zwykłe naturalne z takim krótkim terminem ważności. jak ja bym chciała żeby moja tak od razu wszystko chciała jeść

mariolajka zdróweczka dla Majeczki

U nas ładnie i ciepło się zapowiada. podobno ma być ponad 15 stopni (wreszcie)

Misia a ty gdzie przepadłaś? Pojawiałaś się i znikłaś. Juz nie che ci się z nami gadać?!

Leave a comment:

• mariolajka
    replied

Cześć Misia
    Majeczce również wychodzą cztery górne ząbki, u nas nocki są najgorsze,strasznie krzycz,a jeszcze katarek ją męczy.Dokladnie ile waży to niewiem,pewnie około 9,na początku marca miała 8,2 kg.

Leave a comment:

• szkudka
    replied

Misia fajnie, że jesteś z powrotem i że wyjazd się udał. Nie ma to jak odpocząć trochę od codzienności

Nie wiem ile dokładnie waży Ignaś, ale obstawiam, że około 9,6 - 9,7. Kiedyś ważyliśmy go i wyszło 9,8 ale to chyba była jakaś pomyłka. Może jutro uda mi się go zważyć u lekarki.

Dałam dziś Igiemu bułkę z twarożkiem. Dwa pierwsze kęsy takie trochę niezdecydowane ale potem zajadał ze smakiem. Jogurty daję czasami takie z firmy Nestle - zamiast deserku.

Leave a comment:

• nefry
    replied

witaj Misia
    ostatnio szkudka się zastanawiała jak tam urlopik

Pewnie sobie wypoczęłaś z mężem mimo tego ze ostatnio u nas pogoda nie bardzo była

ja mała ważyłam to miała 7,2kg a długości to ma już 74-75zm. Dosyć długa jest ale drobna. A co do zębów to mamy 3 i to 2 dolne i jednego trzonowego ( trochę dziwnie jej wyrósł ten trzonek ale pewnie niedługo wyjdą jej jedynki górne

Leave a comment:

• Misia84
    replied

Hej dziewczyny!

Wróciliśmy w sobotę, ale jakoś tak mi zeszło, że dzisiaj dopiero zajrzałam. Było super! Pogoda by mogła być troszkę lepsza, ale nie mogę narzekać, bo zawsze mogło być gorzej. Trochę padało, ale na szczęście nie było tak, żeby lało non stop, więc codziennie spacerki były zaliczone
    Natalci wychodzą 4 zęby naraz!!! Biedna się męczy, a ja nie mogę nic poradzić ale nocki przesypia grzecznie i nie marudzi w ogóle.

Ja też uważam, że twarożek nie zaszkodzi, co do jogurtu to jeszcze nie dawałam, ale podobnie jak nefry wolę dać naturalny z owocem niż danonka. Teraz to nie wiem ile moja Natalcia waży, ale jakiś miesiąc temu ważyła 8 kg, wczoraj ją ważyliśmy z mężem u nas w domu i nam wyszło że waży niecałe 8, więc zgłupiałam, idziemy w tym tygodniu do lekarza, to ją zważę.

Co do fotelika to chyba już kiedyś pisałam, że mi się podoba Chicco Key X 1 Plus czy jakoś tak, te Coneco też są fajne.

szkudka
    to fajnie, że Ignaś zaczyna się ruszać, daj znać co Wam neurolog powiedział!

Pozdrawiam

Leave a comment:

•    

• nefry
    replied

Cisza ostatnio jakaś nastała, ale po weekendzie widzę ze większość wraca

szkudka ja twarożku kiedyś dawałam i nic małej nie było wiec nie widzę problemu w spróbowaniu. Co do masła to ja wogóle go nie używam a mąż lubi zwykłe a ona ma 82% zawartości tłuszczu. Ja niekiedy oliwą z oliwek smaruję i nie wiem czy tak małej nie dawać bo jest dobra na serduszko.
    Co do fotelika to ja prawie na 90% kupuje Coneco tylko nie wiem czy Zenith czy Atos. Bardziej mi sie Atos podoba. Taki zgrabniejszy

mariolajka ja wogóel danonków i danio nie daje bo one są mocno słodzone jak już jogurt to naturalny z owocem albo z owsianką. Co prawda moja to mało je ale dzieci które na cycu były to tak mają ze ich waga może być mniejsza . A ile wasze pociechy ważą?

Weekend byliśmy na działce u znajomych pod Częstochową i w niedziel był tam organizowany zlot motocyklów i pojechaliśmy. niestety z dojazdem było ciężko bo wszystkie drogi zablokowane tylko motory wpuszczali. kawałek od jasnej góry stanęliśmy i poszliśmy dalej na nogach. Było niesamowicie. podobno ponad 20 tysiecuy motorów. Polecam organizują to co rok i warto coś takiego zobaczyć na żywo

Leave a comment:

• mariolajka
    replied

Cześć
    Gratulacje dla Ignasia, reszta pójdzie już szybko.
    szkudka pytałaś o twarożek,więc Maja bardzo lubi serki danio,a nawet smakował jej naleśnik z białym serem.Co do obiadków to lubi kartofelki ,oczywiście do nich też musi coś być.Próbóje każdego mięska jakie jest na obiad,bardzo lubi kluski z sosem.Pisałam już kiedyś,że z jedzeniem nie mamy problemu.Ważne żeby było dużo i dobre.Kupiłam ostatnio jogurciki z bobovity,tez miały wzięcie.Ale jak dostaje w ciągu dnia jogurt to już nie daję danonka albo danio.Majka potrafi upomnieć się o jedzenie,najczęście kiedy widzi kogoś z jedzeniem.Zaczyna głośno krzyczeći zmieża w kierunku jedzednia.Jak narazie nie zauważyłam,aby coś wywoływało uczulenie więc pomalutku kosztujemy wszystkiego.
    Maja cały czas ćwiczy chodzenie,zdaża się że zrobi nawet kilka kroczków,a potem siada na dupkę.Szykuje się piękna pogoda więc uciekamy za chwilkę na ogródek troszkę popracować.
    pozdrawiam

Leave a comment:

• szkudka
    replied

Cześć dziewczyny,
    znowu u nas cisza...
    Ignaś dwa dni temu w końcu pierwszy raz podniósł się w łóżeczku na kolanka. Mam nadzieję, że w końcu się chłopak ruszy. W czwartek idę z nim do neurologa, zobaczymy co tym razem usłyszę.
    Nefry pytałaś kiedyś o masełko...ja daję Ignasiowi bułeczkę z ramą, którą my też jemy. Nie widzę żadnej alergii, jemu smakuje więc jest ok.
    Czy dawałyście dzieciaczkom np. twarożek? Tak mnie korci żeby dać coś innego niż paróweczka czy bułka z masełkiem. Myślałam też o dżemiku ale nie wiem jaki? A na obiad dajecie już "drugie danie" czy cały czas zupki?
    Wczoraj byliśmy wybierać fotelik do samochodu, bo Ignaś zupełnie wyrósł ze swojego ale nic nam ciekawego nie wpadło w oczy. W sobotę pojedziemy do Gdańska może będzie większy wybór.
    Misia kiedy wracasz? Napisz jak było?
    Miłego dnia

Leave a comment:

•    

• nefry
    replied

Hejka
    U nas ładna pogoda, idziemy na spacerek i na plac zajrzymy. Może jakieś dzieciaczki będą Dzisiaj rano i popołudniu wyło na części zabitych w katastrofie Dobrze ze nie oglądam telewizji bo chyba cały czas bym płakałam. Zresztą jak czytam na internecie te wszystkie wiadomości to smutno strasznie i łza się w oku kręci.
    Mieliśmy jechać do Krakowa ale nie ma sensu w tym tygodniu i jedziemy w następna niedziele na msze do Łagiewnik i pewnie na Wawel tez podjedziemy. Nie wiem czy czytałyście? ale mnie to normalnie aż ciarki przeszły:
    http://www.mmbydgoszcz.pl/5887/2010/...?category=news

mariolajka u mnie też ciuszków multum. Takie wory wynoszę na strych że ja tyle ciuchów nie mam A nowych cały czas przybywa zresztą pochowane mam jeszcze takie większe co w prezencie dostawała

Miłego weekendu życzę mamuśki

Leave a comment:

• mariolajka
    replied

U nas pogoda brzydka co jakiś czas pada deszcz,chociaż zbyt zimno to niema.Kinie zawoziłam do przedszkola w samy swetrze,nawet przeżyłam,no ale w aucie to zawsze cieplej.Robię porządki z ubraniami Majeczki,odkładam małe i wyciągam kolejne.Wczoraj przytaszczyłam dwie olbrzymie reklamówy ubrań,które dostałam od szwagierki mojej siostry.Po porządkach,które zrobiłam między ciuchami w domu i tymi nowymi ,naliczyłam 16 czapeczek wiosennych takich na teraz i kiedy b edzie troszkę ciepło.Oczywiście drugie tyle kapelusików i dość sporo chustek.Biorę się dalej za porządki,mała śpi więc mogę szaleć.
    pozdrawiam

Leave a comment:

• nefry
    replied

szkudka gratuluje ząbka

mariolajka własnei ja bałam się dawać małej ale słyszałam ze ponoć kwaszońce są uwielbiane przez takie szkraby

A wy te chlebki dajecie ze zwykłym masłem? bo moja jak kiedyś dostała to ją wysypało bo chyba na takie 82% jest uczulona za silne jak dla niej, zresztą tak samo jak dla mamusi

Jaką macie pogodę? Bo u nas nawet w miarę oczywiście zimno nadal ale przynajmniej nie pada jak to było w poprzednie dni

Leave a comment:

• szkudka
    replied

Ignasiowi wyszła jedynka i dziś cała noc przespana!!!! Boże, co za błogie uczucie, aż żyć się chce!!!
    Wczoraj dostarczono nam nowy wózek i jestem przeszczęśliwa bo w końcu mamy coś, co normalnie jeździ, ładnie wygląda i jest dobrze wykonane. Młody w tym wózku miał taką minę jakby jechał w karocy
    Ja nie dawałam ani pomidora ani ogórka chociaż zupę pomidorową i ogórkową Igi uwielbia. Pewnie za konkretny, kwaskowaty smak.
    Zajadał się za to paróweczką cielęcą, szyneczkę podrobił ale nie jadł. Ale generalnie je całkiem dużo. Wczoraj na śniadanie wsunął dwie kromki chleba (bez skórki) z masełkiem.
    Dobrego dnia!

Leave a comment:

• mariolajka
    replied

nefry moim zdaniem jeszcze nie dałabym ogórka i pomidora małej.Powód jest prosty o tej porze roku są napompowane chemią,a poza tym ogórek często uczula.Moja Kinia miała wysypkę gdy pierwszy raz zjadła ogórka kupnego.Poczekaj na sezon ogórkowy są wtedy o niebo lepsze.Spróbój dać jej ogórka kiszonego albo konserwowego,Maja kosztowała i była zachwycona.Jest też prosta zasada gdy dzieci zajadają kwasiołki to robaki nie łapią się ich.Dzieci jak dzieci potrafią się nawet piasku najeść lub ziemi,a tam różne bacyle i jaja robaczków,wszelakich glist i motylic.
    Dzisiaj Maja budziła się co godzinę z płaczem,wychodzą dwie górne jedynki.Zaczął się najgorszy etap rozchodzenie sie dziąsełka,a gonią już gorne dwójki.
    pozdrawiam

Leave a comment:

Working...
X