Dziewczyny, od kiedy można dawać Danonki dzieciom?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Danonki..
Collapse
X
-
-
Odp: Danonki..
według producenta Danonki są dla dzieci od 3 r.ż.
Z tym, że serki te dla mnie stoją na jednej półce z hamburgerami, chipsami i
coca-colą itp.
Jest to produkt nafaszerowany, chemią, barwnikami i cukrem.
Raz kupiłam synowi Danonki było ich osiem w paczce, z czego 5 trafiło do śmietnika, jeden przeterminowany (przeszło miesiąc) kubeczek otworzyłam i skosztowałam i był w zupełności ok, czyli bardzo dobrze zakonserwowany.Julek: 10/3/2008
-
-
Odp: Danonki..
Ja daję te jogurciki dla maluszków z nestle albo bobovity?? no takie specjalne dla malych dzieci
danonka to chyba nigdy nie dam, wolę jej potem robić naturalny jogurt z owocami miksowaćLenka Karolinka już z nami 11.04.2009 godz. 15:00, 4100, 59cm
Igor Piotr już z nami 13.12.2013 godz. 14:25, 4400, 62cm
http://annalena4u.blogspot.com
Skomentuj
-
Odp: Danonki..
Napisane przez FamilyTree Pokaż wiadomośćwedług producenta Danonki są dla dzieci od 3 r.ż.
Z tym, że serki te dla mnie stoją na jednej półce z hamburgerami, chipsami i
coca-colą itp.
Jest to produkt nafaszerowany, chemią, barwnikami i cukrem.
.
Skomentuj
-
-
-
Odp: Danonki..
Dziewczyny nie dajmy się zwariować,po jednym czy dwóch danonkach dziecku nic nie będzie ale oczywiście 2-3 letniemu,bo rzeczywiście niektóre mamy przesadzają i dają je już 6-7 miesięcznym maluchom.
Mojej córeczce dałam danonka kiedy miała 2,5 i nie zasmakował jej
Aaa i jeszcze...moja szwagierka dawała danonki swojemu synkowi od 8 m teraz mały jest zdrowym 4-latkiem także nie przesadzajmy bo chemia w dzisiejszych czasach jest wszędzie.Last edited by anna31; 07-02-2010, 14:05.
Skomentuj
-
Odp: Danonki..
Ja również nie podaję moim dzieciom danonków(choć zdarzyło się kilka razy),
myslę, że te całe danonki to tylko ta nagłośniona witamina D i magnesy na lodówkę, i za to właśnie płacimy.....
ale kochane mamusie, ostatnio rozmawiałam z moim szwagrem, który pracuje w mleczarni i okazało się, że mleko w kartonie też jest do niczego, polecił mi mleko z krótkim terminem ważności w butelce albo folii. Synio nie chce już pić bebika, opija się za to zimnym mlekiem z lodówki, które jak się okazuje nie jest takie do końca zdrowe. W dzisiejszych czasach żeby mieć pewność, że coś jest zdrowe, trzeba to sobie samemu wyhodować.
Skomentuj
-
Odp: Danonki..
Aniu oczywiście, że nie wolno dać się zwariować, ale... stwierdzenie, że chemia jest wszędzie tym bardziej powinno nas przekonać by patrzeć na skład tego co spożywamy. I wyeliminować to co możemy i zastąpić innym zdrowszym, bo w niektórych przypadkach nie możemy tego uniknąć.
Tak jak pisze magdalenakowalska1982.... zamiast mleka UHT można spożywać świeże, zamiast jajek od kur na antybiotykach, można kupować ekologiczne zerówki.
Zamiast mięsa mielonego można kupić kawałek łopatki i samemu zmielić, twaróg można zrobić samemu, samemu upiec ciastka, samemu zrobić powidła (mój Julek potrafi zjeść połowę słoika dżemu własnej roboty i uważa to za świetny smakołyk, wiem, że tam jest cukier, ale jest tylko cukier bez innych barwników, ulepszaczy, spulchniaczy itp.itd)
Wiem, że nie da się całkowicie uniknąć tych wszystkich wstrętnych chemicznych związków, ale wydaje mi się, że jeśli się da to powinniśmy je eliminować, a tym bardziej u dzieci, bo jeszcze zdążą się tych wszystkich świństw najeść.
I nie wolno tłumaczyć się, że chemia jest teraz wszędzie, tylko dążyć by tej chemii spożywać mniej, bo to właśnie od niej jest co raz więcej alergików, cukrzyków, osób z nowotworami.Julek: 10/3/2008
Skomentuj
-
-
Odp: Danonki..
no tak danonki to dziadostwo straszne.
ale... ja wyczaiłam fajne serki dla dzieci robione dla...lidla, ja mam szajbę na punkcie czytania składu, etykiet itd, przestudiowałam i nie ma w nim nic niezdrowego, a mojej córce bardzo smakują, dla zainteresowanych podaję
skład:
80% ser, 6% owoców, wsad owocowy, w zależności od smaku truskawkowy-truskawki+sok z czerwonych buraków jako barwnik, smak morelowy- morele+sok z marchwi jako barwnik, smak bananowy z bananami, węglan wapnia, guma guar, mączka chleba świętojańskiego, śmietana, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy
nie zawiera sztucznych aromatów, barwników i konserwantów
Skomentuj
Skomentuj