Chciałam zapytać co robić jak dziecko je z jednej piersi a z drugiej już nie chce...czy mam sama ściągać pokarm?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
gdy malec je tylko z jednej piersi
Collapse
X
-
-
mój synek też je z jednej - lewej, z prawej wcale nie chce dlatego prawą daję mu tylko w nocy. nie odciągam pokarmu, fakt lewa jest troche wieksza od prawej, miałam to samo 9 lat temu przy pierwszym dziecku. piersi po karmieniu nie wróciły do tej samej wielkości! Prawa jest juz zawsze mniejsza ale juz sie przyzwyczaiłam dlatego rób wszystko by jadł z obu piersi!Żyj tak by innym zrobiło się nudno gdy umrzesz!
Skomentuj
-
Basia101
Mój syn też jadał z jednej piersi ... musisz zwyczajnie przełożyć maluszka na druga stronęna początku może protestować, ale przywyknie
powodzenia
Skomentuj
-
-
Ja też na początku miałam taki problem ,ale powoli go nauczyłam ciągnąc z obu piersi.Jak przystawiałam go do tej co nie chciał to był wielki płacz,więc zaczełam go przystawiac do tej piersi w nocy jak był na pół przytomny i nie wiedział do której jest przystawiony.Powoli sie nauczył,a którą piers najbardziej lubi mój wolał lewą.
Skomentuj
-
-
cierpilwości
niestety tak z maluszkami jest i jedyne co mozesz zrobic to cierpliwośc i Twój upór, mała wkońcu da za wygraną, a narazie zgadzam się z wszystkimi mamami, staraj karmić się na śpiąco persią, która jej nie odpowiada.
Moja córa tez wolała lewą pierś, ale to naturalne bo gdy dziecko ma z lewej strony główkę to oprócz mleczka w buzi lepiej słyszy i czuje bicie serca mamy , które pamięta jeszcze z brzuch. życze powodzenia i wytrwałości.
Skomentuj
-
-
Odp: gdy malec je tylko z jednej piersi
Wydaje mi się, że jeśli dziecko ni chce jeść z obu piersi a je tylko z jednej to mimo wszystko z tej niechcianej powinno się odciągać pokarm aby zminimalizować ryzyka nierówności piersi oraz tego, aby nie zrobiły się zastoje w tej nieużywanej piersi.
Skomentuj
-
-
Odp: gdy malec je tylko z jednej piersi
Napisane przez blawatkowa15 Pokaż wiadomośćNa początku karmienia piersią synuś wolał lewą pierś. Starałam się go przekładać i przystawiać do prawej. Wymagało to dużo cierpliwości, ale się udało. Z czasem synuś zaakceptował drugą pierś
Skomentuj
Skomentuj