Odp: Pomysły na rodzinne zabawy
Rodzinnie można bawić się przecież przy zabawkach, podpowiadając dziecku, utrudniać, urozmaicać mu zabawę. U nas ostatnie tygodnie syn spędza przy takiej drewnianej układance: dostał od cioci na urodziny i cały czas układa te klocki na misiu. My robimy jeszcze tak, że młody układa te klocki z pamięci, więc ma super ćwiczenie przy okazji!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomysły na rodzinne zabawy
Collapse
X
-
-
Wbrew pozorom nawet w domu można znaleźć sposoby na nudę dla dzieci w każdym wieku. A przy okazji samemu zaangażować się w niezapomniany czas z maluchem. Nawet proste zabawy, jak malowanie, rysowanie, opowiadanie bajek, gry planszowe czy zabawy manualne mogą być rozwijające i przyciągające uwagę. Wystarczy wykorzystać kilka inspiracji z takich blogów jak: czy stron parentingowych, żeby ewentualnie urozmaicić doskonale znane rozrywki dla całej rodziny. Plusem jest to, ze nie potrzeba żadnego specjalnego wyposażenia czy akcesoriów, bo większość z nich zwykle znajduje się w naszych domach, tylko zapewne nawet nie wiemy, że możemy z nich skorzystać
Leave a comment:
-
Też lubimy takie gry i zabawyAle fajnie też jest się czasami wyrwać z domu i wybrać na wycieczkę, pokazać dziecku inne miejscowości itd. My zaplanowaliśmy wycieczkę do Wrocławia na kilka dni właśnie w czasie ferii, myślę że to dobry pomysł. Tym bardziej że na stronie przeczytałam o tych wszystkich atrakcjach, jakie czekają na dzieci. A wy kiedy ostatni raz byliście na jakiejś wycieczce?
Leave a comment:
-
-
My się już nie możemy doczekać zimy i zabaw na śniegu. Jak chcecie zaopatrzyć się w dobrej jakości łyżwy, narty czy sanki to sprawdźcie sobie to świetny sklep internetowy, mają super zaopatrzenie a ceny zupełnie normalne. Ja od dawna tam właśnie kupuję i jestem zadowolona z jakości rzeczy.
Leave a comment:
-
Dzieki wszystkim za ciekawe pomysly. Spedzanie wolnego czasu z dzieckiem to bardzo odpowiedzialna czynnosc. W naszych rekach spoczywa nieoszlifowany diament za ktorego rozwoj bierzmy swoja odpowiedzialnosc. Osobiscie staram sie swojego dziecka uczyc od mlodych lat przydatnych umiejetnosci. Nie wiem skad to przekonanie, ze mlodzi ludzi sie wolniej ucza .. praktyka pokazuje cos zupelnie odwrotnego do tego twierdzenia. Pierwsze co zrobilismy to zabralismy naszego syna na tego typu zajecia https://stacjanowagdynia.pl/aquapark/wodnis pozwalajacego go oswoic z woda. Niestety wiele osob nie zdaje sobie sprawy jak wazna to kwestia. Pozniej sa zdziwieni, ze na lekcjach wfu w szkole gdy sa wyjazdy na basen ich latorosle boja sie jako ognia wody. Jak widac wszystko trzeba przemyslec dokladnie przed jego narodzeniem i jakos nakresil pewne ramy w ktorych ma sie rozwiajac.
Leave a comment:
-
U nas ostatnio hitem jeśli chodzi o rodzinne spędzanie czasu jest gra Hasbro Powiedz To Dzieci Kontra Dorośli! Gra jest naprawdę śmieszna i bardzo miło leci przy niej czas. Dzieciaki bardzo chętnie w nią grają i czasami nawet jest problem oderwać je kiedy jest obiadnie powiem, sama też świetnie się bawiłam podczas rozgrywki. Równie dobrze nadaje się dla dorosłych podczas luźniejszego spotkania z przyjaciółmi
Leave a comment:
-
-
Możecie spróbować kolekcjonowania komiksów , jeśli to was wciągnie. My wspólnie z rodzinką kolekcjonujemy takie , kupujemy bardzo stare i trudno dostępne tutaj www.atomcomics.plBardzo nas to wciągneło i zainteresowało. Może i Was wciągnie ta pasja
Leave a comment:
-
Tak na dobrą sprawę to pomysłów na wspólne, rodzinne zabawy jest bardzo wiele i wszystko zależy od naszego gustu i kreatywności. Polecam wspólne układanie puzzli, wycieczki, kolorowanie czy układanie klocków Lego
Leave a comment:
-
Na pewno warto zainwestować w łyżworolki. Takie wspólne wypady są naprawdę fantastyczne! Polska marka Mico Plus ma ciekawą propozycję dla dużych i małych. Tutaj http://micoplus.pl można kupić sprzęt bezpośrednio od producenta. Ceny są u nich w porządku .
Leave a comment:
-
-
My uwielbiamy wycieczki wspólne, cala rodzina. Co prawda w ciagu tygodnia jest ich o wiele mniej z racji pracy, ale w weekendy lubimy odwiedzać parki miniatur, jakies zoo, czy festyny wiejskie
Leave a comment:
-
Ja uwielbiam grać z rodzinką w planszówki. Zabawa jest przednia, i to dla wszystkich!
Leave a comment:
-
Z zabawami to trzeba uważać. Pamiętam jak byłam w Egipcie na wakacjach i dziecko w basenie udawało, że jest piłką. Zabawa się skończyła jak jakiś pijany gość wziął to zbyt poważnie i dziecko dostało kopa. No z dziećmi tak jest, trzeba je ciągle pilnować...
Leave a comment:
-
-
Póki jest ciepło i ładnie na zewnątrz to moim zdaniem najlepszą opcją są zabawy na świeżym powietrzu i wspólne wyjścia. Wakacje już się wprawdzie skończyły, ale w większości miast cały czas organizowane są różne fajne imprezy. Wystarczy tylko poszukać
Tu np. fajna propozycja dla mieszkańców Warszawy: http://cojestgrane24.wyborcza.pl/cjg...a--BarKa-.html . Imprezy są organizowane przy okazji zmiany nazwy RWE na Innogy i wydają się naprawdę ciekawe. Sama zastanawiam się, czy w najbliższym czasie nie wybrać się do stolicy
Leave a comment:
-
Powyżej padło już wiele ciekawych pomysłów na wspólne,rodzinne zabawy i warto z nich skorzystać,oprócz placu zabaw,chowanego czy wspólnego rysowania,kolorowania- polecam także dla tych nieco starszych dzieci wspólne wycieczki i przejażdżki rowerowe.
Leave a comment:
Leave a comment: