Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konkurs "Gotuj z Misiem"

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Konkurs "Gotuj z Misiem"

    Weź udział w zabawie z Misiem Haribo i wygraj atrakcyjne zestawy nagród.

    Zadanie konkursowe:
    Czy Twój Maluch odkrywa w sobie nowe talenty? A może tym razem zapragnął zostać kucharzem... Przygotujcie wspólnie potrawę z użyciem produktów Haribo i prześlijcie do nas przepis wraz ze zdjęciem. Najciekawsze prace nagrodzimy zestawami od Haribo.

    Czas trwania konkursu: 01.06-16.06.2010 r.

    Nagrody:
    10 zestawów nagród o wartości 100 zł każdy:
    - słodkości od Haribo
    - torba Haribo
    - Miś Haribo




    Rozwiązanie konkursu: 23.06.2010 r.

    Przed przystąpieniem do konkursu prosimy uważnie przeczytać Regulamin »
    pozdrawiamy,
    Redakcja MamoToJa.pl
  •    
       

    #2
    Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

    Omlet dla misia



    Składniki:


    -3 jaja

    -1/2 szklanki mąki pszennej

    -1/2 szklanki słodkiej śmietany

    -szczypta soli

    -2 łyżki cukru

    -2-3 łyżki masła

    -250 ml śmietany 30%


    Sposób przygotowania:

    1) Jajka umyć.Oddzielić żółtka od białek.

    2) Żółtka ucieramy z mąką i kilkoma łyżkami wody na jednolitą, dość gęstą masę. Dodajemy szczyptę soli i szczyptę cukru. Masa powinna być pulchna, o konsystencji nieco gęściejszej niż kogel-mogel.

    3) Białka ubijamy na sztywną pianę.

    4) Na patelni rozpuszczamy masło i rozprowadzamy je na całej powierzchni. Patelnia musi być bardzo dobrze nagrzana, ale nie na tyle,by spalać masło.

    5) Na pianę ubitą z białek kładziemy utarte żółtka i delikatnie, ale dokładnie mieszamy całość. Ciasto wykładamy na patelnię i rozpościeramy równo na całej powierzchni. Przykrywamy pokrywką na kilka minut.

    6) Podnosząc lekko brzeg ciasta, sprawdzamy stan przyrumienienia. Jeśli jest apetycznie przyrumienione przekładamy na drugą stronę.

    7) Po kilku minutach smażenia na drugiej stronie wykładamy na duży talerz.


    8)Śmietanę ubić na sztywną pianę z odrobiną cukru.

    Całość udekorować złotymi misiami HARIBO!
    Attached Files
    Last edited by ewelka21; 02-06-2010, 14:43.

    Skomentuj


      #3
      Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

      Dziekuje za nagrode
      Last edited by antalis; 06-05-2011, 10:32. Powód: literowka

      Skomentuj


        #4
        Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

        Misiowe Babeczki



        Bierzemy:
        - dwie garści pianek Haribo
        - ćwierć kostki masła
        - szklanka dmuchanego ryżu lub płatków Rice Krispies (płatki są lepsze, ale trudno je dostać)
        - pół litra mleka
        - budyń w ulubionym smaku (u mnie bananowy)
        - cuda i dziwy do dekoracji - czego dusza zapragnie! (u mnie banany i płatki Rice Krispies)

        Co robimy?
        - W rondelku rozpuszczamy masło
        - Wrzucamy pianki i mieszamy do całkowitego rozpłynięcia się
        - Dodajemy płatki/ryż, łączymy z masą i szybciutko napełniamy foremki babeczek bo masa błyskawicznie zastyga. Mniej więcej do połowy wysokości.
        - Gotujemy budyń według instrukcji na opakowaniu. Będzie go za dużo, więc to co zostanie można dać dzieciom do zjedzenia
        - Wypełniamy foremki do samego końca i dekorujemy.

        Voila! Teraz już można brać łyżeczki w dłoń i zajadać! Smacznego!

        Skomentuj


          #5
          Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

          Kolorowa kurka
          6 jaj
          1 szklanka mąki ziemniaczanej
          1/2 szklanki mąki pszennej
          1 łyżeczka proszku do pieczenia
          1 i 1/2 szklanki cukru
          łyżka stołowa octu
          2 budynie
          1/2 litra mleka
          1 kostka Kasia
          wiórki kokosowe
          żelki - najlepiej w kształcie ząbka pomarańczy - Tropifrutti - Owoce Tropikalne lub Weinland
          masa krówkowa
          Attached Files

          Skomentuj


            #6
            Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

            MAM NADZIEJE ŻE PLAGIATY BĘDĄ USUWANE ... żenujące jak można kraść cudze prace.

            Skomentuj


              #7
              Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

              jesli chodzi ci o serwis kasi to tam ja zamieszczalam przepis zwroc uwage ze na kasi obcielo mi to zdjecie a tutaj jest w calosci
              pozdrawiam

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                A kiedy robiłaś to zdjęcie ? Po pierwsze nie ma dowodu że to Ty dodałaś a po drugie obcielo Ci bo dałaś za duże zdjęcie ... ale nie o ten portal mi chodzi.
                Redakcja została poinformowana o sprawie i jej to pozostawiam .

                Skomentuj


                  #9
                  Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                  Moja córeczka Malwinka to fanka babeczek, uwielbia je piec, dekorować i jeść, specjalnie na konkurs zrobiłyśmy - Czekoladowe babeczki z piankami Haribo, polecamy wszystkim małym łakomczuszkom
                  Składniki:
                  2 szklanki mąki
                  2 łyżeczki proszku do pieczenia
                  4 łyżki kakao
                  1,5 szklanki cukru pudru
                  2 tabliczki czekolady mlecznej
                  1,5 szklanki mleka
                  100ml oleju
                  2 jajka
                  pianki Haribo (kwiatuszki)
                  Przygotowanie:
                  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przesiewamy mąkę i wsypujemy do drugiej miski. Dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, kakao, mieszamy. Do przestudzonej czekolady dodajemy mleko, olej i jajka - mieszamy, a następnie dosypujemy sypkie produkty i ucieramy drewnianym tłuczkiem. Na środek każdej foremki układamy piankę Haribo i zalewamy masą do 2/3 wysokości foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 20 minut.
                  Przygotowujemy Lukier cytrynowy ucierając 1 szklankę cukru pudru i 3 łyżkami soku z cytryny.
                  Upieczone i przestudzone babeczki dekorujemy lukrem, piankami Haribo, cukrowymi kuleczkami. Smacznego!
                  Attached Files

                  Skomentuj


                    #10
                    Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                    Torcik Haribo z truskawkami i masą budyniowo-piankową.

                    Polecam smaczny torcik,który wyczarowałam wspólnie z córeczką Wiktorią.
                    Przepis jest bardzo prosty i możemy zrobić to ciasto wspólnie z dzieckiem.Na pewno w kuchni będzie dużo zabawy i radości a gotowy torciki szybko zniknie z talerzy.Polubią go nawet niejadki
                    Na początku pieczemy biszkopt z 4 jaj lub ,żeby było łatwiej i szybciej wykorzystujemy kupiony gotowy spód biszkoptowy.Ten upieczony na pewno będzie smaczniejszy,dlatego podam łatwy przepis.
                    Składniki:
                    - 4 jajka
                    - 1 szklanka cukru
                    - 1,5 szklanki mąki pszennej
                    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
                    Jajka i cukier zmiksować. Dodać mąkę zmieszną z proszkiem do pieczenia-lekko wymieszać.Gotową masę przelewamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku 35 minut w temperaturze 170stopni.

                    Następnie przygotowujemy MASĘ budyniowo –piankową.
                    Składniki:

                    -1\2 szklanki cukru pudru
                    -2 żółtka
                    -garść pianek Haribo
                    -1\2 litra mleka
                    2torebki cukru waniliowego
                    1\2 kostki masła.
                    Żółtka ucieramy z cukrem i mąką,powoli wlewając pół szklanki zimnego mleka.Pozostałą część mleka gotujemy mieszająć ją z masłem,piankami i cukrem waniliowym-aż do rozpuszczenia składników.Masę żółtkową powoli wlewamy do gotującego się mleka-mieszamy i gotujemy ,aż masa zgęstnieje do konsystencji budyniu.

                    Ostatni etap to najfajniejsza część –dzieci na pewno chętnie pomogą dekorować torcik..Ja wykorzystałam paczkę żelków misiowych Haribo,40 dkg świeżych truskawek i galaretkę cytrynową.Można oczywiście wykorzystać inne owoce i smak galaretki zależnie od gustu milusińskich.Na wierzchu masy układamy wspólnie z dzieckiem owoce i żelki-zdajmy się tu na fantazje dzieciCałość zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na co najmnej 2 godziny.
                    [COLOR="Magenta"]
                    Gotowe-nic dodać nic ująć po prostu PALCE LIZAĆ…..Smacznego!!!!
                    [/COLOR





                    Last edited by virago1600; 07-06-2010, 15:19.

                    Skomentuj

                    •    
                         

                      #11
                      Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                      Mmmmmmmmm... jak patrzę na te pyszności, to aż sama bym zjadła... Chyba sobie zrobie... Uwielbiam żelki... GRATULACJE DLA WSZYSTKICH MAŁYCH KUCHARZY... :*
                      I LoVe YoU - KrzyŚQ

                      Skomentuj


                        #12
                        Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                        Torcik Truskawkowy Dla Misia

                        SKŁADNIKI:

                        mąka tortowa [1 szklanka]
                        jajka [6 ]
                        cukier puder [1 szklanka]
                        proszek do pieczenia [1 łyżeczka]
                        galaretka [3 ]
                        śmietana kremówka [0.5 ml]
                        rabarbar [4 szt.]
                        truskawki [0.5 g]
                        cukierki haribo truskawkowe

                        Biszkopt

                        6 jajek ubijam mikserem osobno białka i dodajemy potem żółtka, na końcu cukier. Do jajek ubitych przesiewam mąkę, proszek do pieczenia. Piec ok 30 min w okrągłej tortownicy.
                        Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodaje do niej pół galaretki do wzmocnienia jej. Potrzebna będzie ona do przełożenia, do dekoracji. Rabarbar obieramy , kroimy na kawałki, podsmażamy z 3 łyżkami cukru i łyżką wody puści wtedy sok. Ostudzamy dodajemy 1 łyżkę rozpuszczonej galaretki. Na wierzch rozrabiamy półtorej galaretki .. Biszkopt przecinany na 2 części albo 3. Przekładamy rabarberem, śmietaną. Na wierzchu smarujemy też śmietaną, ozdabiamy pokrojonymi truskawkami. Wierzch zalewamy galaretką i układamy pralinki haribo. Ja wlozyłam kilka w środek. Moje dziecię nie mogło się już doczekać wiec dlatego torcik ukrojony , przepraszamy cię misiu za Antoniego łakomstwo.
                        Smacznego !!!
                        Attached Files
                        Last edited by lucyna2; 12-06-2010, 19:32.

                        Skomentuj


                          #13
                          Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                          A my proponujemy na upalne dni po prostu galaretkę!!
                          Chyba każdy wie jak zrobić
                          My z Kingą zrobiłyśmy :
                          -galaretkę o smaku truskawkowym i agrestowym, dodałyśmy truskawki, a na wierzch bitą śmietanę
                          - galaretkę truskawkową z serkiem homogenizowanym truskawkowym ,a na wierzch trochę bitej śmietany
                          A na koniec Kinga ozdobiła "nasze deserki" miśkami i owocami Haribo.
                          Attached Files
                          Last edited by justynaXsanko; 13-06-2010, 08:51.

                          Skomentuj


                            #14
                            Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                            MISIOWE RACUSZKI

                            Składniki:

                            3 jajka
                            2 szklanki mąki
                            pół szklanki mleka
                            woda gazowana - około 1/3 szklanki
                            łyżka oleju
                            szczypta soli
                            2 jabłka
                            paczka haribo
                            bita śmietana

                            Sposób wykonania

                            Najpierw robimy ciasto na racuchy - czyli jajka mąkę mleko wodę olej oraz sól mieszamy blenderem (mikserem) w celu uzyskania w miarę jednolitej masy płynnej (ale dość gęstej). Jabłka kroimy kostkę i dodajemy do ciasta. Na rozgrzany olej nakładamy łyzką placki. Smażymy do zarumienienia. Następnie po usmażeniu wszystkich placków rozkładamy je na talerzach. Dekorujemy najpierw bitą śmietaną a potem żelkami Haribo.
                            Palce lizać !
                            Smacznego !
                            Może nie wyszły najpiękniejsze ale przynajmniej mój mały kucharz się starał jak mógł !

                            SWEET FOTECZKI



                            Last edited by allegro_maty; 14-06-2010, 15:05.

                            Skomentuj


                              #15
                              Odp: Konkurs "Gotuj z Misiem"

                              Pomysł moj i mojego synka - nasza pierwsza wspolna "potrawa"

                              Lodowa meduza

                              Składniki na kilka porcji

                              *opakowanie lodow o dowolnym smaku
                              *opakowanie kolorowych cukiereczkow typu Tic Tac
                              *garść ryżu preparowanego
                              *opakowanie Dżdżownic Haribo
                              *sos do lodów o dowolnym smaku


                              Sposób przygotowania:
                              Foremke na babeczke wypelniamy dosc dokladnie lodami - zanurzamy na krotko w cieplej wodzie by wierzch stopnial i lod łatwo "wyszedł" - wykladamy na talerz, za pomoca lyzeczki formujemy glowe meduzy, dzdzownice przekrawamy na pol i tworzymy z nich macki, w glowe wtykamy draze - oczy, z ryzu robimy wlosy. Calosc oblewamy ulubionym sosem do lodów.

                              Dowod na to że niewielkim nakladem finansowym mozna zrobic cos z "niczego" - wazna jest wyobraznia Niby zwykłe lody a jednak
                              Last edited by Mayday; 31-07-2010, 15:37. Powód: Dodanie zdjęcia
                              Szczęśliwy tata ...

                              Skomentuj

                                     
                              Working...
                              X