Jaką możecie polecić maść lub krem na obolałe dziąsła ząbkującego dziecka? Zależy mi przede wszystkim na skutecznym i szybkim działaniu.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Masć na ząbkowanie
Collapse
X
-
-
Odp: Masć na ząbkowanie
Witam. Ja osobiście testuję Bobodent. Działa szybko, ale za to nie za długo. Przy bardzo bolesnym ząbkowaniu mojej małej muszę się wspomagać czopkami lub syropem (na szczęście tylko na noc, bo w ciągu dnia jest jakoś lżej albo po prostu mała jest zajęta sobą i nie zwraca na to uwagi). Jak tylko posmaruję dziecku dziąsełka to zaraz zlizuje maść, więc się "wycwaniłam" - smaruję smoka zalecaną ilością maści w miejscu gdzie smok styka się z bolącym miejscem i "smaruje się samo" a dzidzia jest przez chwilę zajęta smokiem, a nie nowym smakiem w buzi
Skomentuj
-
-
Witam serdecznie!!
Ja smaruje córce dziąsła DENTINOX GEL. Smarowałam również BOBODENT ale ten pierwszy, moim zdaniem, jest o niebo lepszy. Zuzia najbardziej daje czadu w nocy, ale wtedy to tylko IBUFEN D lub PARACETAMOL w czopku pomaga, naszczęście nie dzieję się tak co noc. Używałam też czopków homeopatycznych VIBURCOL, ale przy silniejszym ząbkowaniu u mojej małej nie zdały egzaminu.
Skomentuj
-
-
Ja używałam Dentinoxu i Baby Orajel. I zdecydowanie polecam Detinox.
Ma fajny smak, działa, przynosi ulgę. Baby Orajel natomiast działa jak dla
mnie aż za mocno. Raz sama tego spróbowałam, to znieczula baaardzo
mocno. W skutek czego moja mała płakała zaraz po posmarowaniu tym
żelem jeszcze bardziej. Chyba nie bardzo jarzyła co się stało. A smak
wiśniowy spowodował, że zwymiotowała wkrótce po podaniu żelu.
Jak dla mnie zdecydowanie nie dla niemowlaków.
Skomentuj
-
-
Napisane przez Nusiakova Pokaż wiadomośćJak dla mnie zdecydowanie nie dla niemowlaków.
Później mi szwagierka przywiozła z Anglii podobny: Bonjela i ten też jest rewelacyjny.Julek: 10/3/2008
Skomentuj
-
Skomentuj