Przyjmujecie specjalne witaminy?Kompletujecie wyprawkę?A może wiadomość o ciąży była dla Was zupełnym zaskoczeniem?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
W jaki sposób przygotowujecie się do narodzin?
Collapse
X
-
-
Odp: W jaki sposób przygotowujecie się do narodzin?
Ja już na 3 miesiące przed ciążą brałam kwas foliowy. Co do wyprawki to czekałam do pewnego miesiąca ciąży, żeby na wszelki wypadek, gdyby coś się stało, nie było mi żal i przykro. Ogólnie to dobre nastawienie, samopoczucie, entuzjazm, czytanie książek, czasopism, poradników, gromadzenie materiałów na temat pielęgnacji niemowlaków, psychiczne przygotowywanie się na poród. Szkoła rodzenia. Częste rozmowy z mężem na temat nowych ról. Ogólnie ciążą to piękny okres wyciszenia się, uspokojenia się, nadziei i radości.
-
-
Ja gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży nie mogłam się doczekać, aż zacznę kompletować całą wyprawkę. Jakiekolwiek zakupy zaczęłam robić dopiero gdy minęła połowa ciąży natomiast już od początku razem z mężem zaczęliśmy wybierać imiona dla dzidziusia. Witaminy zaczęłam brać gdy już byłam pewna o ciąży.
Skomentuj
-
-
Kwas foliowy zaczęłam brać jak zaszłam w ciąże. Jeśli chodzi o wyprawkę to z pierwszym dzieckiem od połowy ciąży coś kupowałam. Teraz w drugiej ciąży praktycznie wszystko mam, a resztę kupiłam przez internet też dość szybko ze względu na rozwarcie od 26 tygodnia ciąży.
Wszystko o kompletowaniu wyprawki znajdziesz tutaj: https://pl-pl.facebook.com/
Pozdrawiam
Skomentuj
-
-
Napisane przez mama_dzidzi Pokaż wiadomośćJa też brałam kwas foliowy, mężowi też dawałam jak nie zapomniałamMam nadzieję że będzie ok to już 13 tydzień
Warunek jest taki, że dzidzia na to pozwoli
Ja juz w 13. tygodniu ciąży znałam płeć
Skomentuj
-
-
Napisane przez mama_dzidzi Pokaż wiadomośćw piątek poznałam. Będzie chłopakz dużym prawdopodobieństwem jak zaznaczył lekarz
Wśród moich znajomych czy w rodzinie rodzą się ostatnio same dziewczynki
Skomentuj
-
Napisane przez mama_dzidzi Pokaż wiadomośćw piątek poznałam. Będzie chłopakz dużym prawdopodobieństwem jak zaznaczył lekarz
Skomentuj
Skomentuj