Znacie jakieś przesądy dla kobiet w ciąży? Ja słyszałam np., żeby nie nosić łańcuszka, bo pępowina może owinąć się wokół szyi maluszka. Straszne...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Znacie jakieś przesądy dla kobiet w ciąży?
Collapse
X
-
-
-
Napisane przez zielonagąska1 Pokaż wiadomośćA ja słyszałam, że kobieta w ciąży nie powinna być matką chrzestną...
Skomentuj
-
-
Witajcie
Napisane przez papaya Pokaż wiadomośćZnacie jakieś przesądy dla kobiet w ciąży? Ja słyszałam np., żeby nie nosić łańcuszka, bo pępowina może owinąć się wokół szyi maluszka. Straszne...choc uwazam ze to raczej wynikalo z przekrecania sie w brzuszku
Mnie zrugano za oblizywanie noza- podobno dziecko moze urodzic sie z rozszczepem podniebienia. Podobno tez nie mozna szyc ubrania na sobie ale jakos umknelo mojej pamieci dlaczego nie wolno tego robic
Skomentuj
-
ja slyszalam mnóstwo: nie patrzec na zezowatych, chorych- szczególnie np. z downem,rudych, w okularach- bo dziecko urodzi sie z wada, nie nosic lancuszków,nie przechodzic pod rozwieszonymi sznurami, nad kablami na ziemi (pepowina), nie bawic sie z psami, kotami bo dziecko urodzi sie zmutowane np z kocimi łapkami....obłed !!!!!!!!!! tym raczyła mnie tesciowa na kazdym kroku. stwierdziłam, ze najlepiej lezec i cała ciaze nie wychodzic z domu.
Skomentuj
-
-
Napisane przez elll_usa Pokaż wiadomośćoczywiscie jeszcze nie kupowac dla dziecka nic do porodu, zeby nie zapeszyc
Skomentuj
-
Napisane przez malwina Pokaż wiadomośćTak, to chyba dość popularny przesąd. Tylko potem to dopiero jest gonitwa, jak trzeba wszystko na raz kupować. Raczej nie polecam... W sumie można kupić te najpotrzebniejsze rzeczy, a resztę potem uzupełnić...)
Skomentuj
-
Skomentuj