Witam, Spotkalam sie z bardzo wieloma opiniami na temat soku malinowego w trakcie ciazy. Czytam o tym ze nie wolno go pic bo moze spowodowac poronienie... Mialam ostatnio spotkanie z dietetykiem i ten mi powiedzial ze sok mailnowy i maliny jak najbardziej w ciazy, maja duzo witamin itp. Samych herbat mi odradzil jako ze nie jest do konca pewne jaki wplyw na ciaze maja suszone liscie herbaty. Jest sezon gryp i przeziebien wiec mysle ze kubek goracego soku malinowego z miodem mi nie zaszkodzi. Czy ktoras z was rownierz pytala lekarza o sok malinowy?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
sok malinowy w ciazy
Collapse
X
-
-
Odp: sok malinowy w ciazy
Hej, a ja bym się chciał zapytać, czy zdarzyło się wam być oszukanym przez internetowe apteki medyczne gazetka np. mówi co innego, a paragon co innego i płacimy za dużo, albo przychodzą leki, które nie skutkują. Mieliście kiedyś coś takiegoRodzaje kawy, gatunki kawy, ekspresu i wszystko, co jest związane z kawą - to właśnie znajdziesz na Kawiarnia Cafe - zapraszam!
___
TATUAZE.NET.PL - tatuaże, forum o tatuażu, generator napisów na tatuaż
Skomentuj
-
-
Maliny i sok tak (podpisuje sie pod przedmowcami) - maja bardzo duzo witaminek i sa pyszne. Z moim lekarzem wprawdzie na TEN temat nie rozmawialam, ale tez nie slyszalam jeszcze nigdy podobnej przestrogi dotyczacej malin. Co do herbatki - moze faktycznie bym sie wstrzymala..
Skomentuj
-
-
-
Ja piłam w trakcie ciąży i nic mi nie jest. Szczerze to pierwszy raz słyszę, że sok malinowy może zaszkodzić. Najlepiej zapytaj lekarza prowadzącego.
Pozdrawiam
Zapraszam na mojego bloga o ciąży i macierzyństwie: http://szczesliwamama.pl/
Skomentuj
-
ja byłam w ciązy zimą. Często łapały mnie przeziębienia i sok malinowy piłam praktycznie codziennie do herbaty. Piłam też herbatę z lipy z miodem i sokiem malinowym domowej roboty choć w internecie można przeczytać, że nie wolno. Mi lekarz powiedział, że jeśli wypiję dwa garnuszki dziennie to mi ani dziecku nic się nie stanie. I nic nam się nie działo. Ciąża była bez żadnych komplikacji i problemów. Nie leżałam w szpitalu nawet 5 minut.
Skomentuj
-
-
ja mleka nie piję od dzieciństwa - żadnego. Na czonek mam uczulenie, więc nigdy takich kuracji nie stosowałam. Choć czasami mimo uczulenia kroję czosnek na kanapki na noc. Na szczescie nic mi się nie dzieje po ząbku czy dwóch. Masło u mnie też odpada i inne smarowidła typu margaryna.
Skomentuj
-
Napisane przez annaniol Pokaż wiadomośćja mleka nie piję od dzieciństwa - żadnego. Na czonek mam uczulenie, więc nigdy takich kuracji nie stosowałam. Choć czasami mimo uczulenia kroję czosnek na kanapki na noc. Na szczescie nic mi się nie dzieje po ząbku czy dwóch. Masło u mnie też odpada i inne smarowidła typu margaryna.
Skomentuj
Skomentuj