Dziewczyny, napiszcie ile przytyłyście w ciąży. Przyznaję szukam pocieszenia... ;(. Zaczynam 6 miesiąc ciąży i jest mnie już prawie o 10 kg więcej! Wiem, co ciśnie sie na usta - NŻT, czyli nie żryj tyle! Przysięgam nie jem dużo i staram się jeść to co dobre dla mojego synka a nie dla mnie! Herbaty nie słodzę, za słodyczami nigdy nie przepadałam, zachcianek nie mam a mój jedyny ciążowy grzeszek to Coca-Cola od czasu do czasu. A przybywa mnie od pierwszych dni ciąży! i tak systematycznie co miesiąc ok 2 kg. Lekarz mówi, że nie widzi dużego odchylenia od normy, tylko że wszędzie piszą, że w pierwszym trymestrze się nie tyje a ja przytyłam już wtedy 5 kg! Najpierw piersi wybujały, że w staniku przestały się mieścić! Potem pojawił się tłuszczyk na brzuchu, no i po mojej talii nawet ślad nie został!!! Jak patrze na kobiety z dużymi już brzuszkami a ramiona i piersi mają jak przed ciążą, to czarna rozpacz mnie ogarnia. Martwię się, że może już nie uda mi się wrócić do swojej wagi sprzed ciąży
. a nigdy nie byłam jakaś bardzo szczupła ale wagę miałam w miarę prawidłową (60kg przy 164 wzrostu to przecież chyba nie najgorzej...?) Napiszcie szczerze jak to jest z Wami! Pozdrawiam wszystkie mamy czerwca 2009!

Skomentuj