Odp: Infekcje pochwy i antykoncepcja
Pigulki moga wysuszac naturalna flore bakteryjna w pochwie poniewaz zmieniaja sklad chemiczny wydzieliny i sprawiaja ze jest jej mniej a to ona wlasnie chroni przed bakteriami i grzybami.To o czym piszesz wcale nie zdarza sie rzadko,duzo dziewczyn stosujacych pigulke ma ten problem.Proponuje sproboj stary sposob z jogurtem.Dobrze nasaczany w jogurcie tampon (jogurt 100 proc.naturalny bez dodatku cukru,taki z bakteriami ) umiesc w pochwie na kilka godzin.Powtarzaj to np.tuz po miesiaczce kiedy jest bardzo sucho albo kiedy czujesz ze po stosunku te okolice moga byc troche podraznione.Mi ten sposob polecil kiedys gin i uwazam ze nie ma nic lepszego.Oczywiscie najpierw trzeba wyleczyc istniejaca infekcje.
Pozostaje jeszcze kwestia samiej pigulki,moze jest ona zle dobrana?Nie zaobserwowalas innych efektow ubocznych?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Infekcje pochwy i antykoncepcja
Collapse
X
-
-
Odp: Infekcje pochwy i antykoncepcja
Witaj, nie wiem czy pigułki mają na to jakiś wpływa ale wydaje mi się, że musisz wybrać sie do lekarza i pogadac na ten temat. Ja mam podobnie, ostatnio bardzo często mam infekcje i lekarz powiedział mi, że nie mam odpowiedniego ph pochwy i muszę to leczyć. TO da sie wyleczyć tylko trzeba troche czasu, bo to nie jest żadna poważna choroba.
Głowa do góry będzie dobrze
Leave a comment:
-
Infekcje pochwy i antykoncepcja
Jak radzicie sobie z infekcjami pochwy? Czy pigułki mogą być przyczyną nawracających infekcji? Czy stosowanie się do takich zasad pomaga?? "osobny ręcznik wyłącznie do wycierania miejsc intymnych" to już chyba przesada, nie?? Zastanawiam się jak sobie pomóc, bo męczę się z tym tematem od dawna i na razie nie mam sukcesówTagi: Żaden
Leave a comment: