Witam:> ja od swojego lekarza uslyszalam ze malowanie paznokci czasami nie jest szkodliwe ale tipsy podczas porodu moim zdaniem beda przeszkadzaly np. przy przewijaniu malenstwa.
a poza tym w przypadku konieczności wykonania cc lepiej mieć nie pomalowane bo lekarz anestezjolog poatrzy na paznokcie sprawdzając ich zasinienie (ich kolor) a przez pomalowany paznokieć trudno stwierdzić czy wszystko jest ok
ja uwielbiam malować paznokcie ale w ostatnich tygodniach ciązy wolałam nie malować bo nigdy nie wiadomo kiedy udamy sie do lekarza rodzić
a poza tym w przypadku konieczności wykonania cc lepiej mieć nie pomalowane bo lekarz anestezjolog poatrzy na paznokcie sprawdzając ich zasinienie (ich kolor) a przez pomalowany paznokieć trudno stwierdzić czy wszystko jest ok
ja uwielbiam malować paznokcie ale w ostatnich tygodniach ciązy wolałam nie malować bo nigdy nie wiadomo kiedy udamy sie do lekarza rodzić
tak, też o tym słyszałam
ale ja rodziłam nagle, przed terminem, miałam pomalowane paznokcie u rąk i nóg, nie było czasu na zmywanie, myślenie o paznokciach. Miałam znieczulenie, był anestezjolog ale nikt na to nie zwracał uwagi, może dlatego, że wszystko było ok.
ale jakbym rodziła w terminie, to pewnie bym zmyła.
Tak, szczególnie jeśli masz planowaną cesarkę. Ale przecież przy naturalnym porodzie tez nie masz gwarancji, że nie skończysz na sali operacyjnej. Paznokcie są obserwowane przez anestezjologa, kiedy sinieją nie jest dobrze.
Tak, szczególnie jeśli masz planowaną cesarkę. Ale przecież przy naturalnym porodzie tez nie masz gwarancji, że nie skończysz na sali operacyjnej. Paznokcie są obserwowane przez anestezjologa, kiedy sinieją nie jest dobrze.
Zgadza się, również o tym słyszałam w tym kontekście. Podrzucam zatem szybką podpowiedź jak zdjąć hybrydy, aby tuż przed porodem nie było z tym problemu.
Skomentuj