hej dziewczyny chciałam się dowiedzieć jak wasze ząbki "zniosły" ciążę?? Czy coś się z nimi stało złego Pytam dlatego ze mojej mamie strasznie się popsuły a ja do tej pory miałam ładne zęby ale niestety już teraz widzę różnice......
ja chodziłam do dentysty od 4 miesiąca ciąży co miesiąc, bo za każdym razem mówił że następnym razem już ostatni ząb do zrobienia,
tymczasem na następnej wizycie cos się znów zepsuło, także jeszcze w 9 miesiącu siedziałam grzecznie na fotelu.
na szczę szczęście teraz są różne znieczulenia i nie trzeba strzykawki!
Jeżeli chodzi o zęby to wszystko jest ok. natomiast włosy straciłam w dużej ilości ale z dwojga złego lepiej stracić włosy niż zęby bo przynajmniej odrosną.
Witam. W czasie ciązy z moimi zębami nie było problemu, natomiast jak urodziłam zaczęły sie z nimi problemy,zdrowe zęby zaczęły nagle się psuc, nie wyrabiam teraz z wizytami u dentysty
mi tylko dziąsła krwawią od porodu
ale na szczęście juz coraz mniej
a ząbki mam zdrowe (ostatni leczyłam w 6 klasie podstawówki) i ciąże im tez nie zagroziły
Mi w ciąży też wyszła ósemka,ale skończyło się tak ,że musiałam ją wyrwać bo nie wyrosła do końca i zrobił się stan zapalny dziąsła,straszne przeżycie u hirurga dentystycznego ogólnie moje zęby po ciązy dotychczas majż sie nie najlepiej
Skomentuj