4 jajka
1 szkl oleju
1 szkl cukru
1 szkl kartoflanki
3 łyżki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olejek cytrynowy
można dodać rodzynki
Białko ubić na sztywno, dodać cukier i ubijając dodawać żółtka. Po dokładnym wymieszaniu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kartoflanką, (ale stopniowo dodawać) wlewać olej(tez stopniowo), a na końcu dodać olejek i rodzynki. Blachę wyłożyć papierem lub posmarować margaryna i posypać bułką tarta. Blacha podłużna.
Trochę ciasta zostawić i dodać kakao, wylać to na środek babki, kolory się trochę zmieszają.
Smacznego
1 szkl oleju
1 szkl cukru
1 szkl kartoflanki
3 łyżki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
olejek cytrynowy
można dodać rodzynki
Białko ubić na sztywno, dodać cukier i ubijając dodawać żółtka. Po dokładnym wymieszaniu dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kartoflanką, (ale stopniowo dodawać) wlewać olej(tez stopniowo), a na końcu dodać olejek i rodzynki. Blachę wyłożyć papierem lub posmarować margaryna i posypać bułką tarta. Blacha podłużna.
Trochę ciasta zostawić i dodać kakao, wylać to na środek babki, kolory się trochę zmieszają.
Smacznego

Skomentuj