Rafaello na krakersach
1/2 l mleka
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
2 płaskie łyżki maki wrocławskiej
1 cukier waniliowy
ok. 1 szkl. cukru
1/5 paczki krakersów
1 kostka masła lub margaryny
25 dkg wiórek kokosowych
blaszka o wymiarach 235x235x60
Make rozmieszać w 1/2 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. ugotować budyń, dobrze wystudzić i utrzeć z masłem lub margaryną.
Do masy wsypać wiórki kokosowe, dobrze wymieszać. Na blaszce poukładać krakersy nałożyć masę, i tak dwa razy zrobić na same gorze ma być masa. Zostawić trochę wiórek na dekoracje czyli posypać górę ciasta. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
SMACZNEGO
1/2 l mleka
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
2 płaskie łyżki maki wrocławskiej
1 cukier waniliowy
ok. 1 szkl. cukru
1/5 paczki krakersów
1 kostka masła lub margaryny
25 dkg wiórek kokosowych
blaszka o wymiarach 235x235x60
Make rozmieszać w 1/2 szkl. mleka, resztę mleka zagotować z cukrami. ugotować budyń, dobrze wystudzić i utrzeć z masłem lub margaryną.
Do masy wsypać wiórki kokosowe, dobrze wymieszać. Na blaszce poukładać krakersy nałożyć masę, i tak dwa razy zrobić na same gorze ma być masa. Zostawić trochę wiórek na dekoracje czyli posypać górę ciasta. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
SMACZNEGO
Skomentuj