Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 bit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Goplana
    replied
    Lec po drugie - nieslodzone sie nie skarmelizuje.
    Zostaw sobie do kawusi na niedziele :P

    Leave a comment:

  •    
       

  • colleen
    replied
    Właśnie kupiłam produkty na to ciasto, bo chciałam zrobić
    na niedzielę, ponieważ jedziemy do teściów (mama obiad robi to
    ja przynajmniej ciasto zrobię) wchodzę tutaj, żeby zobaczyć czy
    mam wszystkie składniki i co........ kupiłam mleko skondensowane
    NIESŁODZONE !!! A stałam przy półce jak to malowane ciele i się
    zastanawiałam, które wziąć a za chiny nie mogłam sobie przypomnieć
    jak tu pisało

    Goplana może takie być, czy mam lecieć po drugie??

    Leave a comment:


  • madzik291
    replied
    Aha,dzięki

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Tak jak w pzrepisie Ugotowac mleko skondensowane

    Leave a comment:


  • madzik291
    replied
    Wygląda smakowicie Ale mam pytanie,jak zrobić ten karmel ??

    Leave a comment:


  • majajula
    replied
    uwielbiam to ciasto

    i najwazniejsze nie trzeba piec a tego nie znosze

    Leave a comment:


  • malenka
    replied


    Ja robiłam i polecam jest pyszne

    Leave a comment:

  •    
       

  • grygoranna
    replied
    nu nu! takie zdjecia wklejac i kusic! musze teraz pobuszowac w mojej ulubionej szafeczce z lakociami, tak mi slinka cieknie

    Leave a comment:


  • antalis
    replied
    Pod wplywem goracej masy troche zmiekna. Duzo zalezy od herbatniczkow wlasnie. Ja kupuje takie maslane w Biedronce - idealnie sie nadaja. Jednak tak jak w batoniku nie powinny calkowicie zmieknac - powinny troszke chrupac
    Tak po zrobieniu ciacha wstaw do lodowki lub po prostu odstaw ( ta wersja jest lepsza-lodowka przyspieszy proces stezenia ale ciasteczka moga tak nie zmieknac).
    Last edited by antalis; 28-10-2008, 18:59.

    Leave a comment:


  • izabela22
    replied
    wygląda pysznie,
    a mam pytanie, czy herbatniki zmiękną pod wpływem warstw kremu i budyniu? czy trzeba je nasączyć czymś?
    czy ciasto musi odstać swoje w lodówce?

    Leave a comment:

  •    
       

  • antalis
    replied
    Ja robie na takiej 25x35 cm.

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    Proszę napisz mi jakie wymiary mam mieć blaszka

    Leave a comment:


  • Guest's Avatar
    Guest replied
    o zdjęcie mnie przekonało ...zrobię bo wygląda estra

    Leave a comment:


  • antalis
    started a topic 3 bit

    3 bit

    Składniki

    8 paczek herbatników
    1 mleko skondensowane słodzone w puszce (Gotować przez 3 godziny nie otwierajac go ,w wodzie pod przykryciem)

    2 budynie śmietankowe
    2 szklanki mleka
    1 kostka masła

    Zagotować budyń z mlekiem na sam koniec dodać masło i zmiksowac

    0,5l śmietany 30%
    2 śnieżki
    2 fixy do śnieżki
    Ubić śmietanę dodać Snieżki i dalej ubijać dodać fix – ubijać jeszcze przez chwilę

    Czekolada gorzka Utrzeć na wierzch

    Układać na blaszce:
    - herbatniki
    - karmel
    - herbatniki
    - budyń
    - herbatniki
    - śmietana
    - czekolada
    Last edited by antalis; 28-02-2010, 20:34.
       
Working...
X