Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 bit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    #61

    Skomentuj

    •    
         

      #62
      Pychoootka!
      Już wtrąbiliśmy prawie całą blaszke
      jagodzianka

      Skomentuj


        #63
        u nas furore to ciasto zrobiło.tylko ja robie na biszkptach,a nie herbatnikach
        palce lizac

        Skomentuj


          #64
          tez robie to ciasto tylko u nas w cukierni,sklepach jest takie cos o nazwie "masa krowkowa" takie mleczko ze nie trzeba jego gotowac jest to normalna puszka i wystarczy wlozyc do cieplej wody na 15 minut zeby troszke zmieklo...
          jest to to samo co mleczko skondensowane tylko nie trzeba gotowac polecam!!!
          ja robie to ciasto na krakersach jest pycha polecam rowniez !!!
          Zdjecia Hani i Szymka

          Hania ur.06.01.2003
          Szymcio ur.07.05.2007

          Skomentuj


            #65
            Dla mnie gotowa masa jest beznadziejna, zupelnie inny smak, nawet o tym tutaj wspomianlam chyba - raz z niej robilam ale sie zawiodlam.Kwestia gustu.

            Skomentuj


              #66
              coś ala 3 bit

              nie chce mi się przpisywać,mam nadzieje,że jest czytelnie.
              zrobiłam to ciasto i rewelacja.polecam


              ps.masę się samemu robi

              a co do karmelu to kupiłam w puszce juz gotową "masa krówkowa" i dodałam masło i już,a czekać mi sie nie chciało te 3h
              Attached Files

              Skomentuj


                #67
                Ja dzisiaj robię ale Goplany 3 BIt już kupiłam składniki. Poza tym już go
                robiłam i wiem co wyjdzie, a teście dzisiaj przychodzą w odwiedziny, więc
                nie chciałabym wpadki

                Ale następnym razem wypróbuję Frochowy przepis
                Julek: 10/3/2008

                Skomentuj

                •    
                     

                  #68
                  Froch a cóż to jest mąka krupczatka

                  Skomentuj


                    #69
                    Tak sie nazywa super piecze sie z niej kruche ciacha i czesto dodaje do tortowych/ciastowych kremow .

                    Skomentuj


                      #70
                      Moim zdaniem również gotowa masa jest do niczego. Poza tym ciasto palce lizać


                      Skomentuj

                      •    
                           

                        #71
                        w ogóle nie znam się na ciastach, więc ktoś musi wytłumaczyć mi jakim cudem gotując puszkę mleka skondensowanego słodzonego zrobi się po 3 godz. w środku masa karmelowa

                        na prawdę nie wiem

                        Skomentuj


                          #72
                          Cukier zawarty w mleku sie skarmelizuje po prostu tak opisujac w skrocie dlatego musi byc słodzone mleko .

                          Skomentuj


                            #73
                            szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo to świetny patent na masy do różnych ciach
                            ale jutro robię 3bita, już postanowione

                            Skomentuj


                              #74
                              sikornik a widzisz ile jeszcze rzeczy nie wiesz??? ja tez nie wiedzialam,że w ten sposób się karmel zrobi

                              a 3 bit -nie ma bata,musi wyjść,tam nie ma nic co by Ci się miało nie udać

                              Skomentuj


                                #75
                                A wiecie ze z tego samego mleka tylko nieslodzobego mozna ubic duzo piany ? Po polaczeniu z galaretka czy zwykla zelatyna mamy ptasie mleczko

                                Skomentuj

                                       
                                Working...
                                X