sikornik a widzisz ile jeszcze rzeczy nie wiesz??? ja tez nie wiedzialam,że w ten sposób się karmel zrobi
a 3 bit -nie ma bata,musi wyjść,tam nie ma nic co by Ci się miało nie udać
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
3 bit
Collapse
X
-
-
szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo to świetny patent na masy do różnych ciach
ale jutro robię 3bita, już postanowione
Leave a comment:
-
Cukier zawarty w mleku sie skarmelizuje po prostu tak opisujac w skrocie dlatego musi byc słodzone mleko .
Leave a comment:
-
w ogóle nie znam się na ciastach, więc ktoś musi wytłumaczyć mi jakim cudem gotując puszkę mleka skondensowanego słodzonego zrobi się po 3 godz. w środku masa karmelowa
na prawdę nie wiem
Leave a comment:
-
-
Moim zdaniem również gotowa masa jest do niczego. Poza tym ciasto palce lizać
Leave a comment:
-
Tak sie nazywa super piecze sie z niej kruche ciacha i czesto dodaje do tortowych/ciastowych kremow .
Leave a comment:
-
-
Ja dzisiaj robię ale Goplany 3 BIt już kupiłam składniki. Poza tym już go
robiłam i wiem co wyjdzie, a teście dzisiaj przychodzą w odwiedziny, więc
nie chciałabym wpadki
Ale następnym razem wypróbuję Frochowy przepis
Leave a comment:
-
coś ala 3 bit
nie chce mi się przpisywać,mam nadzieje,że jest czytelnie.
zrobiłam to ciasto i rewelacja.polecam
ps.masę się samemu robi
a co do karmelu to kupiłam w puszce juz gotową "masa krówkowa" i dodałam masło i już,a czekać mi sie nie chciało te 3hAttached Files
Leave a comment:
-
Dla mnie gotowa masa jest beznadziejna, zupelnie inny smak, nawet o tym tutaj wspomianlam chyba - raz z niej robilam ale sie zawiodlam.Kwestia gustu.
Leave a comment:
-
-
tez robie to ciasto tylko u nas w cukierni,sklepach jest takie cos o nazwie "masa krowkowa" takie mleczko ze nie trzeba jego gotowac jest to normalna puszka i wystarczy wlozyc do cieplej wody na 15 minut zeby troszke zmieklo...
jest to to samo co mleczko skondensowane tylko nie trzeba gotowac polecam!!!
ja robie to ciasto na krakersach jest pycha polecam rowniez !!!
Leave a comment:
-
u nas furore to ciasto zrobiło.tylko ja robie na biszkptach,a nie herbatnikach
palce lizac
Leave a comment:
-
-
Dzięki wielkie za odpowiedź
Już myślałam ,żę będę musiała troszkę poeksperymentowac
Leave a comment:
Leave a comment: