Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 bit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • froch
    replied
    sikornik a widzisz ile jeszcze rzeczy nie wiesz??? ja tez nie wiedzialam,że w ten sposób się karmel zrobi

    a 3 bit -nie ma bata,musi wyjść,tam nie ma nic co by Ci się miało nie udać

    Leave a comment:

  •    
       

  • sikornik
    replied
    szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo to świetny patent na masy do różnych ciach
    ale jutro robię 3bita, już postanowione

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Cukier zawarty w mleku sie skarmelizuje po prostu tak opisujac w skrocie dlatego musi byc słodzone mleko .

    Leave a comment:


  • sikornik
    replied
    w ogóle nie znam się na ciastach, więc ktoś musi wytłumaczyć mi jakim cudem gotując puszkę mleka skondensowanego słodzonego zrobi się po 3 godz. w środku masa karmelowa

    na prawdę nie wiem

    Leave a comment:


  • amie7
    replied
    Moim zdaniem również gotowa masa jest do niczego. Poza tym ciasto palce lizać

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Tak sie nazywa super piecze sie z niej kruche ciacha i czesto dodaje do tortowych/ciastowych kremow .

    Leave a comment:


  • sikornik
    replied
    Froch a cóż to jest mąka krupczatka

    Leave a comment:

  •    
       

  • FamilyTree
    replied
    Ja dzisiaj robię ale Goplany 3 BIt już kupiłam składniki. Poza tym już go
    robiłam i wiem co wyjdzie, a teście dzisiaj przychodzą w odwiedziny, więc
    nie chciałabym wpadki

    Ale następnym razem wypróbuję Frochowy przepis

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    coś ala 3 bit

    nie chce mi się przpisywać,mam nadzieje,że jest czytelnie.
    zrobiłam to ciasto i rewelacja.polecam


    ps.masę się samemu robi

    a co do karmelu to kupiłam w puszce juz gotową "masa krówkowa" i dodałam masło i już,a czekać mi sie nie chciało te 3h
    Attached Files

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied
    Dla mnie gotowa masa jest beznadziejna, zupelnie inny smak, nawet o tym tutaj wspomianlam chyba - raz z niej robilam ale sie zawiodlam.Kwestia gustu.

    Leave a comment:

  •    
       

  • magdamir1
    replied
    tez robie to ciasto tylko u nas w cukierni,sklepach jest takie cos o nazwie "masa krowkowa" takie mleczko ze nie trzeba jego gotowac jest to normalna puszka i wystarczy wlozyc do cieplej wody na 15 minut zeby troszke zmieklo...
    jest to to samo co mleczko skondensowane tylko nie trzeba gotowac polecam!!!
    ja robie to ciasto na krakersach jest pycha polecam rowniez !!!

    Leave a comment:


  • froch
    replied
    u nas furore to ciasto zrobiło.tylko ja robie na biszkptach,a nie herbatnikach
    palce lizac

    Leave a comment:


  • jagodzianka
    replied
    Pychoootka!
    Już wtrąbiliśmy prawie całą blaszke

    Leave a comment:


  • Goplana
    replied

    Leave a comment:


  • VIOLAK
    replied
    Dzięki wielkie za odpowiedź
    Już myślałam ,żę będę musiała troszkę poeksperymentowac

    Leave a comment:

       
Working...
X