Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

3 bit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    #46
    Napisane przez Goplana Pokaż wiadomość
    Ja robie z serkow homo, zelatyny ew galaretki, smietanki i cukru .
    Ja mam taki z serków homo , żelatyny , mleka , rodzynek aromatu , jajek

    A mogłabyś podać przepisczy niema znaczenia kolejnosc skladnikow?
    Amelia 12.03.08

    Skomentuj

    •    
         

      #47
      6 serkow, smietanka 36 % ok 300-400 ml zalezy jaka kupisz, troche cukru pudru i 2 lyzki zelatyny.
      Smietanke umijasz z cukrem, zelatyne zalewasz woda, bo smietany dorzycasz serki, miksujesz chwile i wlewasz zelatyne . mieszamy i wsio.
      Mozna wymieszac z kosteczkami stezalej galaretki.

      Skomentuj


        #48
        Napisane przez Goplana Pokaż wiadomość
        6 serkow, smietanka 36 % ok 300-400 ml zalezy jaka kupisz, troche cukru pudru i 2 lyzki zelatyny.
        Smietanke umijasz z cukrem, zelatyne zalewasz woda, bo smietany dorzycasz serki, miksujesz chwile i wlewasz zelatyne . mieszamy i wsio.
        Mozna wymieszac z kosteczkami stezalej galaretki.
        Rozumiem ze serki tradycyjne Mackowe? Gdyz jest pelno rodzaji i ich gramatury tez sa rozne .

        Bardzo CI dziękuje
        Amelia 12.03.08

        Skomentuj


          #49
          Ja kupuje takie po 125 g.Nie wiem jakie to Mackowe ale jesli takie najzwyklejsze to tak takie

          Skomentuj


            #50
            Napisane przez Goplana Pokaż wiadomość
            Ja kupuje takie po 125 g.Nie wiem jakie to Mackowe ale jesli takie najzwyklejsze to tak takie
            Maćkowe mają po 200 gr albo 250
            Amelia 12.03.08

            Skomentuj


              #51
              No to wystarcza 4 mniejsze lub 3 wieksze

              Skomentuj


                #52
                Czy ten budyń do ciasta 3bit może być bez cukru??
                Kacper Łukasz ur.23.03.2009 godz.1.32 ( 3350g,52cm)

                http://mamaczytata.pl/pokaz/7481/syn...si_czy_tatusia



                Skomentuj

                •    
                     

                  #53
                  Moze - ogolnie ciasto jest dosc slodkie wiec dorzuc z lyzke cukru i bedzie ok.

                  Skomentuj


                    #54
                    Zrobiłam 3 Bit. Ogólnie ciasto jest bardzooo słodkie, mój mąż jest zachwycony,
                    on to mógł by żyć na samych słodyczach.
                    Robiłam w blasze 24x40 cm więc śmietanowa masa nie jest taka gruba jak
                    na Twoim zdjęciu (a co za tym idzie nie wygląda tak ładnie ) Aha i śmietana
                    wyszła mi mało stabilna (czy mogłam za długo ubijać? bo zanim ją położyłam
                    była dość gęsta) Ale ładnie się kroi i nic się nie wylewa.
                    Polecam z czystym sumieniem

                    Skomentuj


                      #55
                      Tak jak pisalam wyzej ciacho jest slodkie. Co do smietany - a smietan fixy dodalas ? Ja ubijam az tak ze lyzka staje w garnku Pewnie tez zalezy to od jakosci smietany.Jest tez wersja gdzie zamiast herbatnikow uzywa sie krakersow i o dziwo ciasto nie wychodzi slone ale mniej slodkie

                      Skomentuj

                      •    
                           

                        #56
                        Ja zrobię to ciasto na Swięta,mój mąż też uwielbia słodkości,więc mam nadzieję,że będzie mu smakowało
                        Kacper Łukasz ur.23.03.2009 godz.1.32 ( 3350g,52cm)

                        http://mamaczytata.pl/pokaz/7481/syn...si_czy_tatusia



                        Skomentuj


                          #57
                          I smakowało,pychotka
                          Kacper Łukasz ur.23.03.2009 godz.1.32 ( 3350g,52cm)

                          http://mamaczytata.pl/pokaz/7481/syn...si_czy_tatusia



                          Skomentuj


                            #58
                            3 bit

                            Właśnie robię 3 BIT i mam pytanko:
                            Czy tą śnieżkę to dodac do śmietany prosto z opakowania,czy też zrobic ją tak jak jest napisane na opakowaniu i dopiero dodac do śmietany?


                            Skomentuj


                              #59
                              hej
                              ja już robiłam 3 bita i wsypałam śnieżki do śmietany prosto z opakowania, a pozniej smietan fixy

                              mam nadzieje, ze Goplana nie bedzie zla, że to ja Ci doradzilam, a nie ona
                              Natalka - 24 lipca 2008r.

                              Skomentuj


                                #60
                                Dzięki wielkie za odpowiedź
                                Już myślałam ,żę będę musiała troszkę poeksperymentowac


                                Skomentuj

                                       
                                Working...
                                X