Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Chleb antymiażdżycowy-irl. *

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Chleb antymiażdżycowy-irl. *

    CHLEB ANTYMIAŻDŻYCOWY-IRL. STABILNY POZIOM CUKRU 4-5 GODZIN. ♥♥♥♥♥

    5.TEMAT.
    CHLEB. PRZEPIS WZORCOWY WYPIEKU CHLEBA ANTYMIAŻDŻYCOWEGO-IRL (MINI CHLEBKI). *

    KASZĘ jęczmienną (tzw. średnia lub drobna) __250g. oraz RYŻ biały __400g. gotujemy w jednym garnku (pojemność 4,0l.) przez ok. 15 minut. Do gotowania dodajemy 2,5 l. wody.

    PRZYPRAWY TO:
    Sól kamienna nieoczyszczona, również pieprz, kminek, ew. ziała wg uznania. Po zakończeniu gotowania całość pozostawiamy pod przykryciem na ok. 5-10 minut.

    UGOTOWANE KASZA I RYŻ (MASA RAZEM 650 GRAM), WCHŁANIAJĄ WTEDY:
    Całą użytą (2,5l.) do gotowania wodę, co następnie ułatwia formowanie i lepsze klejenie się tzw. mini chlebków. Do tego właśnie zestawu składników (kasza, ryż) dodajemy suchą masę: 150 gram OTRĄB PSZENNYCH i dokładnie mieszamy łyżką. Otręby chłoną wówczas dużo wody, którą uzupełniamy wlewając ok. 0,5 litra (przegotowanej).

    DUŻĄ ŁYŻKĄ STOŁOWĄ NABIERAMY ZMIESZANĄ MASĘ TJ. KASZĘ Z RYŻEM WRAZ Z OTRĘBAMI:
    Z takiej objętości FORMUJEMY chleb tzw. cienkie mini chlebki (ugniatamy palcami). Kładziemy na papierze do pieczenia, którym uprzednio pokryliśmy powierzchnię blachy. PIECZEMY w piekarniku (temp. 250oC przez ok. 50-60 minut) tj. do momentu uzyskania tzw. przyrumienienia.

    ISTOTNE:
    Wszelkie dodatki np. miód, rodzynki, WYKLUCZONE !! Takie dodatki sprzyjają otyłości i cukrzycy typu 2.
    Attached Files

    #2
    Odp: Chleb antymiażdżycowy-irl. *

    Dzięki za przepis.
    Co to jest ocet jabłkowy | przepis na ocet jabłkowy

    Skomentuj


      #3
      Odp: Chleb antymiażdżycowy-irl. *

      Pierwsze słyszę, że można taki chlebek zrobić. Ciekawy przepis i na pewno mnów=stwo dziewczyn go wykorzysta w swojej kuchni.

      Skomentuj

             
      Working...
      X