Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Naleśniki ze szpinakiem

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Naleśniki ze szpinakiem

    NALEŚNIKI ZE SZPINAKIEM

    CIASTO :
    -2szklanki mąki
    -1 szklanka zimnego mleka
    -1 szklanka gorącej wody
    -3 jaja
    -sól
    -1,5łyżki oleju

    NADZIENIE :
    -1opakowanie szpinaku
    -1 łyżka masła
    -5 ząbków czosnku
    Razem wysmażyć – dodając przyprawy wg smaku : sól, pieprz, papryka.

    Następnie…
    Miksujemy : 2 łyżki mąki, 0,5 szklanki wody, 3 łyżki śmietany – i zalewamy tym wysmażony szpinak

    Smarujemy naleśniki, zwijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym.
    Podajemy to z żółtym serem (kładziemy kilka paseczków na naleśnik, i gdy się rozpuści – wyciągamy).

    Świetnie smakuje z posolonymi pomidorami pokrojonymi na małe kawałeczki.

    POLECAM
  •    
       

    #2
    Odp: Naleśniki ze szpinakiem

    Pyszne wyszły

    Przy smażeniu szpinaku dodaję mleko albo jogurt naturalny, żeby zrównoważyć szczawiany.

    Skomentuj


      #3
      Odp: Naleśniki ze szpinakiem

      Ja dodaje do szpinaku podsmażoną cebulkę i przyprawiam gałką muszkatałową.

      Skomentuj


        #4
        Odp: Naleśniki ze szpinakiem

        Tego typu naleśniki sprawdzają się zawsze. Do samego szpinaku dodaję też czasami ser pleśniowy.

        Skomentuj


          #5
          Odp: Naleśniki ze szpinakiem

          Ze szpinakiem i żółtym serem naleśniki dużo bardziej smakują niż z nadzieniem białego sera.

          Skomentuj


            #6
            Odp: Naleśniki ze szpinakiem

            uwielbiam szpinak, dodaję go wszędzie gdzie tylko mogę - do sałatek, na kanapki, do koktajlów. naleśniki to świetna opcja na lekki i pożywny obiad. Twój przepis jest świetny - smakowało nam z rodziną

            Skomentuj


              #7
              Odp: Naleśniki ze szpinakiem

              Napisane przez longeuro1172 Pokaż wiadomość
              uwielbiam szpinak, dodaję go wszędzie gdzie tylko mogę - do sałatek, na kanapki, do koktajlów. naleśniki to świetna opcja na lekki i pożywny obiad. Twój przepis jest świetny - smakowało nam z rodziną
              ja również wolę naleśniki ze szpinakiem niz na słodko

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                Składniki:

                naleśniki
                500 gram mrożonego rozdrobnionego szpinaku
                cebula
                2 ząbki czosnku
                2 łyżki masła
                sól, pieprz
                szczypta chili
                opakowanie sera feta
                Fix do spaghetti Carbonara Knorr
                Na patelni roztapiamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebule i przeciśnięty przez praske czosnek, chwilę smażymy. Szpinak odciskamy z wody i dodajemy do posmażonej cebuli. Dusimy aż do odparowania wody. Dodajemy przyprawy według uznania. Dokładnie mieszamy i studzimy. Do zimnego szpinaku dodajemy ser feta. Połączyć na jednolitą masę. Naleśnik smarujemy szpinakiem i składamy w trójkąt. Smażymy na oleju.

                Skomentuj


                  #9
                  Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                  U mnie naleśniki tylko w wersji na słodko najbardziej lubię dodać na nie taki syrop http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=2218 i ten zamawiam właśnie w eko sklepach bo mają o wiele lepszy smak niż te z supermarketów

                  Skomentuj


                    #10
                    Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                    Naleśniki lubię i na słodko i na ostro ale chyba bardziej przemawiają do mnie na słodko Najlepsze są z białym serem, zapiekane w piekarniku. Pyszne i chrupiące

                    Skomentuj

                    •    
                         

                      #11
                      Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                      u nas naleśniki z serkiem waniliowym, lub dżemem z czarnej porzeczki, na ostro lubimy z mężem z warzywami

                      Skomentuj


                        #12
                        Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                        Polecam też odmienione naleśniki w kolorze zielonym. Wystarczy do ciasta dodać świeżą zmiksowaną bazylię. Mówimy na to nalęśniki Shreka Przy okazji jest fajny posmak bazylii. Pasują do farszu ze szpinakiem i serem feta

                        Skomentuj


                          #13
                          Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                          to spróbuj jeszcze z kakaem, ja kiedyś takie robiłam, niewielka ilość

                          Skomentuj


                            #14
                            Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                            ooo! o tym nie pomyślałam. Super rozwiązanie do naleśników na słodko

                            Skomentuj


                              #15
                              Odp: Naleśniki ze szpinakiem

                              hehe;P kiedys takie robiłam do póki patelni nie spaliłam, bo zapomniałam o nim w końcu jasne naleślniki widać na patelni ;P

                              Skomentuj

                                     
                              Working...
                              X