UDKA Z RYŻEM
2 szklanki ryżu smażymy na patelni z olejem. Gdy olej wsiąknie – dodajemy 2-3 marchewki i 2 pietruszki starte na grubych oczkach.
Mieszamy z ryżem i chwilę dusimy. (Można dodać też trochę papryki pokrojonej w paski)
Ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy kostką rosołową tak by zakryć ryż. Układamy udka z kurczaka i zapiekamy.
Jeśli ryż się przepala to podlewamy bulionem.
(Przed dodaniem kurczaka powinno się go marynować kilka godzin w lodówce w ulubionych przyprawach.)
2 szklanki ryżu smażymy na patelni z olejem. Gdy olej wsiąknie – dodajemy 2-3 marchewki i 2 pietruszki starte na grubych oczkach.
Mieszamy z ryżem i chwilę dusimy. (Można dodać też trochę papryki pokrojonej w paski)
Ryż przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy kostką rosołową tak by zakryć ryż. Układamy udka z kurczaka i zapiekamy.
Jeśli ryż się przepala to podlewamy bulionem.
(Przed dodaniem kurczaka powinno się go marynować kilka godzin w lodówce w ulubionych przyprawach.)
Skomentuj