Napisane przez baska0
Pokaż wiadomość
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dania z mięsa
Collapse
X
-
Odp: Dania z mięsa
-
-
Odp: Dania z mięsa
Ja też uwielbiam lasagnie a nawet mam canneloni w kuchennej półce które też czekają na to aby je w końcu zrobić Mąż nie za bardzo za makaronami przepada więc zawsze coś innego wymyśli ale może w końcu się zmobilizuje do zrobienia
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
Ja mam okropną ochotę na lasagne. To jedno z moich ulubionych dań.
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
W sumie to ciężko jest mi tutaj napisac jakie konkretnie. Myślę,ze dużo zalezy od naszego nastroju Od pory roku oraz od tego na co akurat mamy ochotę. ZIma jemy najczęsciej wieprzowinkę. Latem wolimy lżejsze dania, tak więc zwykle na obiad podaję drób...
Dzisiaj na obiad będzie u mnie prawdziwy wielkopolski bigos - według tego przepisu.
Podaje go ze świeżą wieprzowinka , grzybami oraz śliwkami. Palce lizać !
Leave a comment:
-
-
Odp: Dania z mięsa
Malinka smak to kwestia przyzwyczajenia. Najwięcej spożywa się wieprzowiny i to mi smakuje. Do tego kurczak /ale nie ten najtańszy na antybiotykach i sterydach tylko zagrodowy/, za indykiem nie przepadam. Zobacz listę potraw z mięsa tu.
Najsmaczniejsza jest wołowina, cena odstrasza oraz jakość. Trudno dostać u nas w sklepach dobrą wołowinę, albo nieświeża, albo ze starej sztuki. Większość dobrej polskiej wołowiny idzie na export.
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
A jakie konkretnie mięso najbardziej Wam smakuje?
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
Napisane przez roxi133 Pokaż wiadomośćFilet z panierce z płatków kukurydzianychJajo+jogurt naturalny+papryka słodka,sól,pieprz. Do tego wkładamy pokrojonego w kawałki kurczaka. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Płatki kukurydziane rozdrabniamy, obtaczamy w nich fileta i na jakieś 40 minut do piekarnika
Pycha !
Leave a comment:
-
-
Odp: Dania z mięsa
Filet z panierce z płatków kukurydzianychJajo+jogurt naturalny+papryka słodka,sól,pieprz. Do tego wkładamy pokrojonego w kawałki kurczaka. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Płatki kukurydziane rozdrabniamy, obtaczamy w nich fileta i na jakieś 40 minut do piekarnika
Pycha !
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
Ja ostatnio robiłam taką roladę, świetna na ciepło i potem na zimno do kanapek.
Duży kawał schabu rozbiłam, przyprawiłam i do środka dałam mięso mielone, przygotowane, jak do mielonych.Attached Files
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
U nas też drób jest czestym podawanym mięsem. Synek bardzo je lubi, ale dostaje tez inny rodzaje mięsa. Jak nie ma na obiad mięsa to wtedy jest rybka.
Leave a comment:
-
-
Odp: Dania z mięsa
U nas króluje jednak drób i chyba synek najbardziej lubi, bo najczęściej je. Ogólnie codziennie podaję jakieś mięso.
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
Ja do takich kotletów mielonych dodaję często kaszy jaglanej. Wtedy są smaczniejsze moim zdaniem.
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
U nas dziecię najbardziej lubi mielone. Urozmaicam dodając do mięsa np. kuskus lub ryż. Nie stosuję też gotowych przypraw do mięsa mielonego. Dodaję często natkę pietruszki, tymianek, rozmaryn.
Leave a comment:
-
-
Odp: Dania z mięsa
U lala, ależ spodobał mi się przepis na roladki z rocotta i feta. Uwiielbiam peso. Koniecznie muszę wypróbować.
Leave a comment:
-
Odp: Dania z mięsa
roladki z rocotta i feta mniam smacznego
Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
4 plastry szynki parmeńskiej
125 g twarożku ricotta
1 ząbek czosnku
1-2 gałązki świeżego tymianku
2 łyżki pesto
oliwa
sól i pieprz
Sos pesto:
garść świeżej bazylii
2 duże ząbki czosnku
2 łyżki tartego parmezanu
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz
Wykonanie:
Przygotować farsz. Twarożek ricotta wymieszać z pesto. Doprawić do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym ząbkiem czosnku.
Filety rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. (Uwaga! Mięsa nie solić, ponieważ szynka jest wystarczająco słona!) Na desce do krojenie ułożyć dwa plastry szynki tak aby na siebie zachodziły. Na każdy położyć rozbity filet z kurczaka, posmarować połową ricotty i zrolować. Gotowe roladki posmarować oliwą i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch położyć gałązki tymianku.
Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Podawać od razu.
Leave a comment:
Leave a comment: