Malinka smak to kwestia przyzwyczajenia. Najwięcej spożywa się wieprzowiny i to mi smakuje. Do tego kurczak /ale nie ten najtańszy na antybiotykach i sterydach tylko zagrodowy/, za indykiem nie przepadam. Zobacz listę potraw z mięsa tu.
Najsmaczniejsza jest wołowina, cena odstrasza oraz jakość. Trudno dostać u nas w sklepach dobrą wołowinę, albo nieświeża, albo ze starej sztuki. Większość dobrej polskiej wołowiny idzie na export.
W sumie to ciężko jest mi tutaj napisac jakie konkretnie. Myślę,ze dużo zalezy od naszego nastroju Od pory roku oraz od tego na co akurat mamy ochotę. ZIma jemy najczęsciej wieprzowinkę. Latem wolimy lżejsze dania, tak więc zwykle na obiad podaję drób...
Dzisiaj na obiad będzie u mnie prawdziwy wielkopolski bigos - według tego przepisu.
Podaje go ze świeżą wieprzowinka , grzybami oraz śliwkami. Palce lizać !
Ja też uwielbiam lasagnie a nawet mam canneloni w kuchennej półce które też czekają na to aby je w końcu zrobić Mąż nie za bardzo za makaronami przepada więc zawsze coś innego wymyśli ale może w końcu się zmobilizuje do zrobienia
Malinka smak to kwestia przyzwyczajenia. Najwięcej spożywa się wieprzowiny i to mi smakuje. Do tego kurczak /ale nie ten najtańszy na antybiotykach i sterydach tylko zagrodowy/, za indykiem nie przepadam. Zobacz listę potraw z mięsa tu.
Najsmaczniejsza jest wołowina, cena odstrasza oraz jakość. Trudno dostać u nas w sklepach dobrą wołowinę, albo nieświeża, albo ze starej sztuki. Większość dobrej polskiej wołowiny idzie na export.
Ja akurat nie lubię wołowiny, ale też pewnie to kwestia tego, że się zraziłam, przy wołowinie bardzo ważne jest, by kupić naprawdę dobrą... A indyka lubię na równi z kurczakiem.
Skomentuj