co potrzebne 1/2 szkl. oleju jadalnego, 2 - 3 posiekane cebule, 2 pomidory sparzone, obrane i posiekane, 2 świeże papryki usunąć nasiona i zgrubienia, pokroić w paski, 1/4 kg zielonej fasolki usunąć ogonki i włókna, przepołowić, 2 duże ziemniaki obrane, pokrojone w dużą kostkę, sól i pieprz do smaku.
jak zrobić
Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret.
Smacznego
jak zrobić
Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret.
Smacznego
Skomentuj