Arbuz (bez skórki) pokroić na kawałki i oczyścić z pestek. Przełożyć do dużego naczynia i wlać kwaśne mleko. Dodać cukier waniliowy i zmiksować. Polecam
Takiego połączenia to ja jeszcze nie próbowałam. Czuję, że na letnie upalne wieczory nada sie idealnie. Chociaz nie mogę wyobrazić sobie smaku. Musze zrobić.
połówka mocno schłodzonego arbuza
4 kulki lodów waniliowych
szklanka odtłuszczonego mleka lub słodkiej śmietanki
4 łyżeczki cukru pudru
szczypta cukru waniliowego
Z arbuza wykroic miąższ, usunąć pestki. Miąższ podzielić na połowę. Z kawałka jednej połowy wykroić 4 plastry, resztę pokroić w kostkę.
Połowę kostek arbuza zmiksować z mlekiem, cukrem lub śmietanką i cukrem wnailiowym.
Na spód 4 pucharków włozyc po kulce lodów. Każdą porcje zalać koktajlem. Na wierzch wrzucić po kilka kostek arbuza. Każdy pucharek udekorować plastrem owocu.
połówka mocno schłodzonego arbuza
4 kulki lodów waniliowych
szklanka odtłuszczonego mleka lub słodkiej śmietanki
4 łyżeczki cukru pudru
szczypta cukru waniliowego
Z arbuza wykroić miąższ, usunąć pestki. Miąższ podzielić na połowę. Z kawałka jednej połowy wykroić 4 plastry, resztę pokroić w kostkę.
Połowę kostek arbuza zmiksować z mlekiem, cukrem lub śmietanką i cukrem waniliowym.
Na spód 4 pucharków włożyc po kulce lodów. Każdą porcje zalać koktajlem. Na wierzch wrzucić po kilka kostek arbuza. Każdy pucharek udekorować plastrem owocu.
Muszę wypróbować te przepisy bo bardzo lubię koktajle. Szczególnie w upalne dni, bo są mega orzeźwiające! Ja najczęściej robię koktajle z tych przepisów: http://www.kuchniajogurtowa.pl/koktajle.html .Czasem zmieniam coś po swojemu, ale zawsze wychodzą przepyszne. Świetna bomba witaminowa
Skomentuj