Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • wyakin
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Warzywa i ryba na parze to super połączenie i bardzo zdrowe, do tego robię też ryż na parze, sos czosnkowy pasuje idealnie, w ogóle bardzo lubię czosnek.

    Leave a comment:

  •    
       

  • lilas
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Taki przepis mi bardzo odpowiada, bo nie przepadam stać i smażyć rybe. Warzywa na patelnie wszyscy bardzo lubimy.

    Leave a comment:


  • angiella
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Napisane przez anijaa Pokaż wiadomość
    Ja uwielbiam rybę, ostatnio w radiu mówili że jedzenie ryby dwa razy w tygodniu przedłuża nasze życie przynajmniej o ponad 2 lata, ciekawe czy to prawda.
    Nie miałam pojęcia że ryba aż tak zdrowa ale my jemy właśnie dwa razy w tygodniu dzieciaki już polubiły i nie marudzą i dużo łatwiej wtedy wybrać się gdzieś na miasto bo ryba wszędzie jest i nie ma problemy z jedzeniem. Ostatnio z babcią w Mekongu byli i zachwyceni bo talerz im kwiatami przystroili aż.

    Leave a comment:


  • paulliina
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    A macie może sposób na gotowanie na parze bez specjalnego naczynia? Ponieważ nie posiadam takiego ;/

    Leave a comment:


  • Eizzy
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    W takim razie sprawdź ten przepis: https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/p...awina-481.html . Nie dość, że mamy tutaj śledzia, który dostarcza kwasów omega-3.Ten składnik odpowiada za prawidłowy rozwój oczu i mózgu dziecka. To jest także żurawina, która dobrze wpływa na dogi moczowe i anomalie jelitowe. Pozdrawiam!

    Leave a comment:


  • olamik
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Napisane przez anijaa Pokaż wiadomość
    Ja uwielbiam rybę, ostatnio w radiu mówili że jedzenie ryby dwa razy w tygodniu przedłuża nasze życie przynajmniej o ponad 2 lata, ciekawe czy to prawda.
    Mój gin również kazał mi jeść ryby 2 razy w tygodniu, wówczas dziecko będzie mądrzejsze . Polecał przede wszystkim jednak śledzia, ponieważ żyje on krótko i jest czysty w porównaniu np. z 2-3 letnim łososiem. Nie ma w nim metalu, a jest dużo kwasów omega.

    Leave a comment:


  • koliberek71
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Ja lubie po Grecku i tez są warzywa, nie lubie pangi od kąd się dowiedziałam ze to ryba która pływa w ściekach
    U mnie w kuchni króluje mintaj ,dorsz i pstrąg

    Leave a comment:

  •    
       

  • anijaa
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Ja uwielbiam rybę, ostatnio w radiu mówili że jedzenie ryby dwa razy w tygodniu przedłuża nasze życie przynajmniej o ponad 2 lata, ciekawe czy to prawda.

    Leave a comment:


  • agniecha1793
    replied
    Odp: warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    a ja uwielbiam warzywa ale z patelni lubicie?
    Rybke tylko smazona, na parze mi nie smakuje jakos..

    Leave a comment:


  • sonitka
    started a topic warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym

    Warzywa z rybą na parze i sosem czosnkowym to jeden z najprostszych i najzdrowszych obiadów.
    Potrzebne:
    - warzywa różnego rodzaju (im więcej i kolorowiej, tym lepiej), np. ziemniaczki, marchewka, seler, pietruszka, brokuły, fasolka;
    - rybka (filet), najlepiej panga;
    - do sosu: jogurt naturalny lub śmietana, trochę ziół wedle upodobania (oregano, bazylia, koperek...), świeży czosnek (ilość w zależności od wieku dziecka: od 0,5 do 1 ząbka), ew. trochę majonezu.
    -sól.
    Warzywka gotujemy na parze. Gdy będą już miękkawe, wrzucamy rybkę. Gotujemy do miękkości (ale nie więcej niż 10 min. po wrzuceniu ryby). W trakcie gotowania można odrobinę posolić.
    Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy przez praskę (wtedy można wziąć go trochę więcej, bo część zostanie na prasce), łączymy z ziólkami i śmietanką, ew. z majonezem, solimy do smaku.
    Sosem polewamy warzywka i rybkę w trakcie jedzenia, bo jest on zimny i obiadek szybko stygnie.
    Smacznego!
       
Working...
X