Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sekretny składnik naleśników

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    sekretny składnik naleśników

    do ciasta naleśnikowego zamiast wody dodajcie białą oranżadę...zobaczycie rewelacja
  •    
       

    #2
    e masz na myśli wode gazowaną? fakt pycha

    Skomentuj


      #3
      nie nie mam na myśli zwykłą wodę zamieniam ją na oranżadę. Naleśniki mają inny smak i są pulchne

      pozdrawiam

      Skomentuj


        #4
        Brzmi... ciekawie, ale i trochę niewiarygodnie... Ale skoro to tajemny składnik, to warto spróbować pewnie takich magic naleśników!

        Skomentuj


          #5
          Robiłam....potwierdzam smakują inaczej

          Skomentuj


            #6
            Inaczej... czyli jak? Bo to trochę tajemnicza odpowiedź Ale pomysł fajny

            Skomentuj


              #7
              Tak też się robi z goframi, pyszne i do tego chrupkie.

              Skomentuj

              •    
                   

                #8
                a ja zamiast wody daję mleko

                Skomentuj


                  #9
                  Ciekawe Trzeba bedzie sprobowac
                  To ma by ta landrynkowa w smaku tak ?

                  Skomentuj


                    #10
                    Aninka mleko oprócz wody też się dodaje. No jak to
                    naleśniki bez mleka Chodzi o to, żeby dodać też wodę
                    wtedy ciasto nie jest takie twarde.
                    A tutaj dziewczyny sugerują żeby zamienić wodę zwykłą na
                    mineralną landrynkową

                    Ja ubijam pianę i taką sztywną dodaję do ciasta naleśnikowego (jajek używam
                    dość dużo bo czasem nawet 6).Wychodzę pyszne i również pulchne.
                    A jak nadziewam serem to jeszcze przed podaniem podsmażam na patelni.
                    Last edited by colleen; 19-10-2008, 12:27.

                    Skomentuj

                    •    
                         

                      #11
                      A ja czasem w nalesniki wkładam takie nadzienie:

                      podsmażam kiełbaskę ,pieczarki z jajecznicą (składniki do wyboru jak kto lubi) a następnie nakladam na nalesnik i zawijam go na pół ;układam np.dwa na talerzu i po plastrze sera żółtego i odrobina ketchupu ;zapiekam w mikrofali.Tanie i pyszne
                      Sylwia 9 latek
                      Damianek 17 m-cy


                      02.12.2008 - Damianek zrobil pierwszy kroczek

                      Skomentuj


                        #12
                        O to brzmi świetnie muszę sobie zrobić

                        Skomentuj


                          #13
                          zeby naleśniki były pulchne mozna proszku do pieczenia troszkę dorzucic

                          Skomentuj


                            #14
                            Odp: sekretny składnik naleśników

                            Też słyszałam , że podobno wychodzą naleśniczki bardzo pulchne , jak doda się białą oranżadę. Sama jeszcze nie próbowałam.

                            Skomentuj

                                   
                            Working...
                            X