Składniki:
1 dojrzały melon pomarańczowy w środku
1 laska wanilii
80 g cukru
skórka pomarańczowa
2 szkl. czerwonego wytrawnego wina
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Laskę wanilii naciąć wzdłuż i zeskrobać nasionka. Całość dodać do wina, wraz z cukrem i skórką pomarańczową gotować na małym ogniu, aż zostanie 1/4 płynu. Sos schłodzić. Doprawić cytryną i zalać pokrojony w grubą kostkę melon. Zostawić w lodówce na godzinę lub dłużej.
1 dojrzały melon pomarańczowy w środku
1 laska wanilii
80 g cukru
skórka pomarańczowa
2 szkl. czerwonego wytrawnego wina
sok z cytryny
Sposób przygotowania:
Laskę wanilii naciąć wzdłuż i zeskrobać nasionka. Całość dodać do wina, wraz z cukrem i skórką pomarańczową gotować na małym ogniu, aż zostanie 1/4 płynu. Sos schłodzić. Doprawić cytryną i zalać pokrojony w grubą kostkę melon. Zostawić w lodówce na godzinę lub dłużej.
Skomentuj