Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Melon w czerwonym winie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

    Melon w czerwonym winie

    Składniki:
    1 dojrzały melon pomarańczowy w środku
    1 laska wanilii
    80 g cukru
    skórka pomarańczowa
    2 szkl. czerwonego wytrawnego wina
    sok z cytryny

    Sposób przygotowania:
    Laskę wanilii naciąć wzdłuż i zeskrobać nasionka. Całość dodać do wina, wraz z cukrem i skórką pomarańczową gotować na małym ogniu, aż zostanie 1/4 płynu. Sos schłodzić. Doprawić cytryną i zalać pokrojony w grubą kostkę melon. Zostawić w lodówce na godzinę lub dłużej.
  •    
       

    #2
    Ale ten przepis to chyba nie dla ciezarnej/karmiacej,prawda?

    Skomentuj


      #3
      Pewnie nie, ale zawsze można przygotować na jakieś spotkanie ze znajomymi

      Skomentuj


        #4
        Odp: Melon w czerwonym winie

        Ula lala, ale smakowity przepis. Ja akurat nie mogę ze względów zdrowotnych pić alkoholu, ale jak tylko to się zmieni, to go wypróbuję.

        Skomentuj


          #5
          Odp: Melon w czerwonym winie

          Ach, co za przepis. Ja niestety długo jeszcze muszę obyć się bez winka, bo karmię. Nie powiem, że czasami mam ochotę na lampkę wina

          Skomentuj


            #6
            Odp: Melon w czerwonym winie

            Coś podobnego robiłam, ale bez czerwonego wina. To jest taka bardziej wersja na bogato, ale jak któraś już nie karmi to warto spróbować.

            Skomentuj

                   
            Working...
            X