Teresko, ciekawa jestem czy mąż pozna różnicę w smaku, my już może po prostu się przyzwyczailiśmy i nawet uwagi na to nie zwracamy hehe daj znać jak coś bo ciekawa jestem
Na pewno dam Ci znać bo takiego nabrałam apetytu, ze zrobię placki ziemniaczane dzisiaj na obiad i zobaczymy czy ktoś poczuje róznicę
Teresko, ciekawa jestem czy mąż pozna różnicę w smaku, my już może po prostu się przyzwyczailiśmy i nawet uwagi na to nie zwracamy hehe daj znać jak coś bo ciekawa jestem
Teresko tka na prawdę obojętnie robię jedne placji i ja lubie na słodko a mąż z gulaszem właśnie. Na prawdę ten majeranek nie zmienia smaku w plackach- moim zdaniem więc warto spróbować
A więc spróbuje i zobaczymy, u nas największym smakoszem jest mąż więc zobaczę czy wyczuł róznicę w smaku.
Teresko tka na prawdę obojętnie robię jedne placji i ja lubie na słodko a mąż z gulaszem właśnie. Na prawdę ten majeranek nie zmienia smaku w plackach- moim zdaniem więc warto spróbować
Ja do placków ziemniaczanych polecam dodać dużo majeranku bo on nie zmieni smaku a bardzo odciąży nasz przewód pokarmowy bo placki są bardzo ciężkostrawne
Nie robiłam nigdy z majerankiem placków ziemniaczanych, a podajesz je na słodko czy raczej na ostro z jakimś gulaszem mięsnym
Ja do placków ziemniaczanych polecam dodać dużo majeranku bo on nie zmieni smaku a bardzo odciąży nasz przewód pokarmowy bo placki są bardzo ciężkostrawne
Sos kurkowy fajna sprawa, zwłaszcza jeśli ma się świeże, prosto z lasu Ostatnio odkryłam też placki smażone na maśle. Nigdy tak nie smażyłam, ale to połączenie z masłem jest fantastyczne.
Najczęściej albo z pieczarkowym albo z grzybowym. Na tej stronie jest dobry przepis: https://www.przepisy.pl/przepis/sos-pieczarkowy - sos jest gęsty i bardzo aromatyczny. Placki są o wiele smaczniejsze niż z samą śmietaną.
Wielu grzybiarzy sprzedaje teraz grzyby, tak wiec warto jest skorzystać z sezonowej okazji. Sos z prawdziwych borowików jest świetny !
Do samego ciasta na placki nie dawałam nigdy śmietany. Jeżeli już to jest to dodatek. Najczęściej jemy własnie ze śmietaną albo cukrem, a jak większy obiad to gulasz węgierski.
Leave a comment: