- 3 cukinie
- pokruszona feta
- oliwa
- cebula pokrojona w kostkę
- posiekany czosnek
- ryż
- rosół z oregano
- natka pietruszki
- jajo
- sól
- pieprz
Cukinie rozciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ, powstałe łódeczki zblanszować, odstawić. Miąższ posiekać. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać ryż, przyprawy i posiekaną cukinię, chwilę smażyć. Wlać gorący rosół, gotować mieszając, aż ryż zmięknie, a płyn odparuje. Dodać zioła, wymieszać z roztrzepanym jajem i fetą. Napełnić łódeczki i zapiec w piekarniku (180 st.C).
- pokruszona feta
- oliwa
- cebula pokrojona w kostkę
- posiekany czosnek
- ryż
- rosół z oregano
- natka pietruszki
- jajo
- sól
- pieprz
Cukinie rozciąć wzdłuż, wydrążyć miąższ, powstałe łódeczki zblanszować, odstawić. Miąższ posiekać. Rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać ryż, przyprawy i posiekaną cukinię, chwilę smażyć. Wlać gorący rosół, gotować mieszając, aż ryż zmięknie, a płyn odparuje. Dodać zioła, wymieszać z roztrzepanym jajem i fetą. Napełnić łódeczki i zapiec w piekarniku (180 st.C).
Skomentuj