Odp: Sola z cukinią i pomidorami
Kocham solę, to moja jedna z ulubionych ryb, a jeszcze bardziej ubóstwiam cukinię, więc przepis na pewno wykorzystam, może nawet w nadchodzący piątek.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sola z cukinią i pomidorami
Collapse
X
-
-
Odp: Sola z cukinią i pomidorami
I kolejny super przepis. Lubie robić coś ze sprawdzonych przepisów. Mi już ładnie rosna pomidorki, bo w tym roku hoduję z nasionek. Jak będę miała swoje to będę działała, bo te ze sklepu to fatalne.
Leave a comment:
-
Odp: Sola z cukinią i pomidorami
Ja wypróbuję przepis , jak będę miała swoje pomidorki, bo tych z marketu jeść się nie da, niestety taka prawda.
Leave a comment:
-
Odp: Sola z cukinią i pomidorami
O to już mam pomysł na kolację lub obiad. Rybę solę bardzo lubimy, a przepis wydaje się nieskomplikowany i nie ma przy nim wiele roboty.
Leave a comment:
-
-
Mam w planach na weekendZobaczymy, co mi z tego wyjdzie...
Leave a comment:
-
Sola z cukinią i pomidorami
- 2 dorodne filety z soli
- 2 małe cukinie pokrojone w talarki
- 2 pomidory bez skórki i gniazd nasiennych pokrojone w kostkę
- 1/2 cytryny
- garść liści bazylii
- 4 łyżki oliwy
- 4 łyżki masła
- 2 łyżki bułki tartej
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, na dnie ułożyć filety soli, posypać pieprzem, solą, porwanymi liśćmi bazylii i skropić sokiem z cytryny. Cukinie obsmażyć szybko na oliwie, dodać pomidory, smażyć razem chwilę. Poruszyć kilka razy patelnią, aby warzywa nie przywarły. Bułkę tartą zrumienić na suchej patelni, dodać resztę masła, rozpuścić, zamieszać. Ryby przykryć cukinią z pomidorami, lekko posolić i posypać pieprzem, na wierzch wyłożyć tartą bułkę. Wstawić do gorącego piekarnika na 20 minut. Podawać gorące!Tagi: Żaden
Leave a comment: